• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Hoe kom je stijlvol en vol zelfvertrouwen voor de dag?

Hoe kom je stijlvol en vol zelfvertrouwen voor de dag?

  • Menfacts
  • augustus 19, 2020
  • Comments Off
stijlvol en vol zelfvertrouwen

Met de kleding die je aantrekt maak je een statement. Of je er nu wel of niet over nadenkt, wat je draagt zien mensen als eerste en wordt onderdeel van de eerste indruk. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar het is wel belangrijk om stijlvol en verzorgd voor de dag te komen. Wij helpen je hierbij.

Investeer in bepaalde basics

Iets wat je altijd moet hebben en waar je best wat in mag investeren zijn basics. Basics zorgen eigenlijk voor een minimalistische uitstraling, maar kunnen daardoor juist erg stijlvol zijn. Denk aan veel kleding ontwerpers die zelf vaak in erg basic outfits gekleed gaan.  Een voordeel van wat basic items in je klerenkast, is bijvoorbeeld dat je dan ook iets meer uitgesproken kleding makkelijker kunt dragen. Zo kun je bijvoorbeeld op een basic shirt en broek wat fellere schoenen dragen. Of juist een uitgesproken shirt op een basic broek en sneakers. Zorg onder andere voor een wit overhemd, een wit en een zwart T-shirt en pantalons in rustige, tijdloze kleuren. Zo kan je een minimalistische outfit samenstellen waarmee je altijd voor de dag kunt komen.

Stem de kleuren van je kleding af op je huidskleur

Voor een goede kledingstijl moet je rekening houden met je huidskleur. Ben je erg bleek? Dan komen bepaalde kleuren, zoals pastelkleuren of andere zachte, lichte kleuren, niet goed uit. Als je een donker getinte huid hebt is dat al makkelijker, zowel lichte kleuren, als donkere zijn dan een optie. Zorg dan ook dat je de kleur van kledingstuk afstemt op je huidskleur en wees daarbij eerlijk naar jezelf.

Draag meerdere kledingstukken over elkaar

Het zogenaamde ‘layeren’, het dragen van meerdere lagen kledingstukken over elkaar is wat vrouwen vaak doen, maar wat wij mannen ook makkelijk kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld een casual jas dragen, met daaronder trui en daaronder weer een hemd, zodat je daar de bord van boven de trui uit ziet komen. Op deze manier zorg je voor meer diepte in je kledingstijl en komt het wat speelser over. Daarnaast kan het praktisch zijn op bijvoorbeeld tuinfeesten, waar het steeds iets kouder wordt, op deze manier zorg je voor verschillende outfits op zo’n feest.

Houdt je aan dresscodes

Zorg dat je op de hoogte bent van de verschillende dresscodes. Een bruiloft vraagt om een andere outfit dan een verjaardag van een vriend of een werk gerelateerde borrel. Onderdeel van het hanteren van een goede kledingstijl is dat je op elk soort dresscode bent voorbereid. Zorg dan ook dat je op d hoogte bent van de dresscode als je naar een bepaald evenement of feest gaat en zorg dat je niet als enige buiten de boot valt door je kleding.

Koop kledingstukken van verschillende materialen

Verdiep je eens in de verschillende materialen van een kledingstuk. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘chino’ ofwel de pantalon met schuine zakken voor. Dit is een typische zomerbroek, maar aangezien dit kledingstuk een soort van vaste waarde in je kledingkast kan zijn, worden ze ook in dikkere materialen gebruikt. Ga dus in de winter voor dikkere materialen zoals wol en flanel, en ga voor de zomer op zoek naar lichte stoffen, zoals linnen. Op deze manier ontstaat er een winter en een zomerdeel in je kledingkast, waardoor je dus dingen gaat afwisselen, en daardoor minder snel beu bent.

Maak je outfit af met accessoires

Uiteraard bestaat een goede kledingstijl uit meer dan alleen shirt, schoenen, broek en trui, het zijn vaak de accessoires waarmee je je eigen stijl kunt bepalen en die een outfit een totaal andere uitstraling kunnen geven. Een pet kan een klassieke outfit iets speelser maken en met het soort horloge dat je aan hebt, kun je ook een duidelijk statement maken. Die kan dan weer eens speelsere outfit, klassieker doen lijken. Als je na verloop van tijd een wat breder arsenaal aan accessoires hebt, dan kun je eindeloos gaan matchen.

Bepaalde kledingstukken mogen best wat duurder zijn

Er zijn behoorlijk wat kledingstukken die het investeren meer dan waard zijn. Een leren jas die net wat duurder is maar jaren langer meegaat, brengt je op lange termijn veel meer plezier. Ook een horloge, lederen schoenen en een kwaliteits hemd zijn stuk voor stuk kledingstukken die best wat meer mogen kosten. Ze gaan lang mee en kunnen echte eyecatchers zijn en je outfit helemaal afmaken.

Je outfit kan je zelfvertrouwen geven

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kleding kiest waar je blij van wordt en tevreden mee bent. Als je iets aan hebt waar je een goed gevoel over hebt, zul je met een stuk meer zelfvertrouwen rondlopen. Kleren maken de man, maar niets is zo aantrekkelijk als iemand die met veel zelfvertrouwen in zijn schoenen staat.

Previous «
Next »