• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Wat elke man in zijn gereedschapskist zou moeten hebben

Wat elke man in zijn gereedschapskist zou moeten hebben

  • Menfacts
  • december 9, 2016
  • Comments Off
gereedschapskist

Een man zonder gereedschapskoffer dat kan echt niet. Maar welke gereedschappen en hulpmiddelen mogen echt niet ontbreken in de gereedschapskist? Laten we eerst beginnen met de basis. Wat moet er ongeveer als eerste in je gereedschapskoffer zitten. Het klinkt misschien niet als heel belangrijk maar een goed meetlint is best belangrijk. Natuurlijk mag hier een goed Timmermanspotlood ook niet bij ontbreken. Dan kan je als het nodig is bij het afmeten ook gelijk aftekenen. Een oud gezegde wat hierbij past is meten is weten en daarom is een meetlint een eerste vereiste in je gereedschapskist.

Een set schroevendraaiers en een paar tangen

Een ander item wat niet mag ontbreken in de gereedschapskist zijn een paar schroevendraaiers. Je kan ook een heel set met schroevendraaiers aanschaffen en erin doen. Maar eigenlijk heb je als basis aan een paar verschillende schroevendraaiers genoeg zoals een kruiskop en een platte kop. Dat je voor de meest gebruikte schroeven in huis de juiste schroevendraaier in je gereedschapskist hebt zitten. Overigens is een schroevendraaier die je kunt gebruiken als spanningszoeker zeker ook geen overbodige luxe. Een spanningszoeker helpt je om te kijken of ergens de stroom af is. Heel handig als je bijvoorbeeld een nieuwe lamp wil gaan ophangen.

Daarnaast mogen een setje tangen ook niet ontbreken. een nijptang waterpomptang en een combinatietang zijn een paar voorbeelden van tangen die je echt wel bij de hand moet hebben. Een waterpomptang kun je goed gebruiken om iets heel stevig aan te draaien zoals de watertoevoer van het toilet. Wat je ook vaak ziet is dat mensen een compleet gereedschapset gaan kopen waar een heleboel soorten tangen en schroevendraaiers inzitten. Natuurlijk is dat een heel goed idee. Heb je gelijk allerlei soorten schroevendraaiers en tangen voor iedere voorkomende klus.

Wat ook niet mag ontbreken in een gereedschapskist is een hamer

Hamers heb je ook in allerlei soorten en maten. Een hamer is ook een belangrijk onderdeel van het basis gereedschap. Het handigste is om te kiezen voor een klauwhamer omdat je deze het meeste gebruikt.Bovendien kun je er ook nog schroeven mee uittrekken. Voor de wat kleinere spijkertjes is het ook handig om een wat kleinere hamer in je gereedschapskoffer te stoppen. Dit is een beetje de basis van welke gereedschappen elke man in zijn gereedschapskist moet hebben. Je kunt de gereedschapskist voor de rest vullen met allerlei soorten gereedschap zoals: zagen, beitels, inbussleutels,vijlen allerlei soorten boortjes enz. Een andere optie is de aanschaf van een gereedschapset. Dan heb je gelijk van alles wat in je gereedschapskoffer zitten.

Previous «
Next »