Jouw droomauto binnen handbereik

  • Menfacts
  • oktober 15, 2017
  • Comments Off
bmw x5

De leaseoptie voor de startende ondernemer!

Een auto, of beter: jouw auto, is voor jou als beginnend ondernemer toch wel iets van een statussymbool. Een echt visitekaartje. Een auto die uitstraalt waar je als ondernemer voor wilt staan. Maar ja, hoe betaal je die droomauto waarmee je zo graag bij de klant voor zou willen komen rijden. Denk dan eens aan Financial Lease, een financiering waarbij jij – je bedrijf- de betaling van de prijs van je droomauto spreidt over een aantal jaren. Over dat bedrag worden overigens nog wel de rentekosten aan je doorberekend.

Lager

Voordeel? Je kiest zelf je auto. Je droomauto dus. Je vierwieler die je als visitekaartje van je onderneming gaat gebruiken. Ander voordeel is dat je wel in de mogelijkheid gesteld wordt een aanbetaling te doen, als je wilt, om het bedrag van de gespreide betalingen wat lager te houden. Overigens kan zo’n aanbetaling ook prima de auto zijn waarin je nu rijdt en waar je liever niet meer mee voor de dag komt. Nog een voordeel is het feit dat het kenteken niet op eigen maar op naam van je bedrijf komt te staan, en de auto dus ook op de balans van je onderneming komt te staan. Overigens moet wel het btw-bedrag op de auto voorgefinancierd worden.

Fiscale voordelen

Financial Lease is vooral een prachtig instrument voor de startende ondernemer. Financial Lease kost niet meteen liquiditeit en biedt ook nog eens fiscale voordelen. Bij de auto die je kiest en die goed bij jou en bij je bedrijf past, kun je als je dat wilt een operationeel contract afsluiten, maar dat beslis je helemaal zelf. In het beginsel sta je zelf voor het regelen van zaken als verzekering en onderhoud. En als de auto bevalt en je er nooit meer afstand van wilt doen, wees dan gerust: dat hoeft dus ook niet. Na de slottermijn aan het einde van je contract, is de auto namelijk helemaal van jou.

Kortom: Financial Lease biedt je als (startende) ondernemer een wagen zonder dat dit ten koste gaat van je liquiditeit. Tijdens de afgesproken leaseperiode ben jij ook gewoon de economische eigenaar van de auto. Dat biedt voordelen in fiscaal opzicht, er is namelijk rente- en investeringsaftrek mogelijk. Ook kun je de btw over de aankoopprijs terugkrijgen. En: na het contract is de auto gewoon van jou.

Previous «
Next »