Toch echt een nieuw seizoen Homeland in 2020

  • Rogier
  • februari 5, 2020
  • Comments Off
homeland seizoen 8

Homeland gaat alweer het achtste seizoen

Het gaat dan toch echt gebeuren dit jaar: er komt weer een nieuw seizoen Homeland. de Homeland-serie kan een succes genoemd worden, want inmiddels betreft het alweer Homeland seizoen 8. Eigenlijk was het de bedoeling dat de release van Homeland seizoen 8 in 2019 zou plaatsvinden, maar er is wat vertraging opgetreden. Het begin van een nieuw seizoen Homeland staat nu ingepland voor 16 februari 2020, de dag waarop de serie op NPO 3 te zien is. Het is overigens nu al bekend dat dit achtste seizoen van Homeland voorlopig het laatste wordt. Homeland is als serie geïnspireerd door de tv-serie Prisoners of War uit Israël. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor de bipolaire Carrie Mathison (Claire Danes) ,een agente van de CIA. Thematisch staat in de serie de strijd van de Verenigde Staten tegen het islamitische terrorisme in het Midden-Oosten centraal. Maar hoe zat het ook al weer qua verhaallijn? En wat mogen we inhoudelijk verwachten van Homeland seizoen 8?

Even als opfrisser: de verhaallijn van de serie Homeland

Gedurende seizoen 1 t/m 3 stond in Homeland de complexe relatie tussen CIA-agente Mathison en marinier Nicholas Brody centraal. Mathison is er in deze afleveringen van overtuigd dat Brody, die door Al Qaida tot krijgsgevangene was gemaakt, zich tot de radicale islam had bekeerd. Brody zou daarom een grote bedreiging zijn voor de Verenigde Staten. Vanaf seizoen vier richt de serie de schijnwerpers ergens anders op, namelijk op het undercoverwerk en de geheime bezigheden die CIA-agente Mathison verricht in dient van de Amerikaanse overheid. In de zevende aflevering gaat het mis voor Mathison: ze wordt gevangen genomen door een Russische crimineel genaamd Yevgeny Gromov. Na ruim een half jaar komt ze vrij, maar is Mathison wel helemaal verward omdat ze geen medicatie mer slikt tegen haar bipolaire stoornis.

Wat belooft de trailer van seizoen 8 ons zoal?

Een nieuw seizoen Homeland belooft ons, zo kan uit de flitsende en spannende trailer opgemaakt worden, een hoop actie en avontuur. Bekend is inmiddels dat aflevering 8 niet in de Verenigde Staten speelt, maar ‘overzee’. Om precies te zijn in Marokko. Topprioriteit heeft voor de Amerikaanse regering de beëindiging van de oorlog in Afghanistan, waarover met de Taliban onderhandeld wordt. Het wordt hierbij meer dan spannend, want in Kaboel is het niet prettig vertoeven. In de Afghaanse hoofdstad wemelt het namelijk van de terroristen en spionnen.

Previous «
Next »