• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Vier redenen om nú een led TL buis in je schuur of garage op te hangen

Vier redenen om nú een led TL buis in je schuur of garage op te hangen

  • Menfacts
  • februari 5, 2020
  • Comments Off
tl lamp in garage

Waar denk jij aan als je het woord led TL buis hoort? Kantoorpanden, winkels en showrooms? Of denk je ook aan je eigen schuur of garage? Een led TL buis toevoegen aan je huis is altijd een goede keuze. Wij leggen je aan de hand van vier redenen uit waarom.

1. Met led TL verlichting bespaar je geld

Makkelijk geld besparen doe je door een led TL buis op te hangen in plaats van conventionele verlichting. Led is namelijk een stuk energiezuiniger. Zo zet een led lamp 90% van de energie om in licht en slechts 10% in warmte en is dit bij conventionele verlichting juist precies andersom. Voor dezelfde hoeveelheid energie krijg je bij led lampen met andere woorden dus een stuk meer licht terug. Zo creëer je een verlaging van je energieverbruik en dus van je energiekosten. 

2. Een led TL buis is stevig

Led TL buizen zitten vaak in stevige armaturen. Deze led TL armaturen zijn vaak ook waterbestendig, wat perfect is voor een ruimte als de garage of de schuur. In deze ruimtes is de luchtvochtigheid namelijk vaak erg hoog. Om te voorkomen dat de lampen in de armaturen kapotgaan kun je daarom het beste kiezen voor armaturen die de lamp tegen deze vochtigheid beschermen. De buizen die in de led TL armaturen moeten zijn verder zelf meestal ook behoorlijk stevig en hierdoor goed bestand tegen schokken en trillingen. Ook deze zullen dus niet gauw kapotgaan. 

3. Led TL verlichting springt direct aan

Hoef je maar vijf minuten in de garage te zijn, maar duurt het een kwartier voordat de lamp op volle sterkte brandt? Dat is natuurlijk niet handig. Met led verlichting heb je dit probleem niet. Een led TL buis springt direct op volle sterkte aan. Dit is perfect voor ruimtes waar je maar een korte tijd moet zijn. 

4. Een led TL buis heeft weinig onderhoudstijd nodig

Led lampen hebben vaak een hoog aantal branduren en dus een lange levensduur. De meeste led TL buizen gaan bijvoorbeeld wel 50.000 uur mee. Dit betekent dat je er na het ophangen jarenlang niet meer naar hoeft om te kijken. Dit scheelt je niet alleen een hoop onderhoudstijd, maar ook geld; je hoeft namelijk niet keer op keer een nieuw lampje te kopen. Ter vergelijking: een spaarlamp gaat bijvoorbeeld meestal maar 7.500 uur mee en een gloeilamp zelfs maar 1.000 uur. Dan is de keuze gauw gemaakt toch? 

Ben jij op zoek naar een lamp voor in je schuur, bijkeuken of garage? Met led TL buizen haal je een stevige lamp in huis met een lange levensduur, waarmee je ook nog eens geld bespaard op je energierekening. Dé perfecte keuze dus. 

Previous «
Next »