Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin

  • Menfacts
  • december 7, 2021
  • Comments Off
kunstgras in de tuin

Misschien ben je na afgelopen zomer tot de conclusie gekomen dat je een beetje klaar bent met het onderhoud van het gras. Als regen wordt afgewisseld met zon, zoals vaak in Nederland, dan groeit het gras enorm snel en als je het bij wil houden, moet je vaak twee keer in de week dat gras maaien. Daar komt het werk in het voorjaar nog bij als er kale plekken zijn die bijvoorbeeld bijgewerkt moeten worden. Ben je daar klaar mee? Dan is kunstgras kopen misschien ook wel een goede optie voor jou!

Kunstgras heeft veel minder onderhoud nodig

Waar ‘normaal gras’ dus behoorlijk wat onderhoud nodig heeft, zoals maaien, bemesten, verticuteren, trimmen, hoef je kunstgras eigenlijk alleen maar af en toe op te vegen. Hierdoor haal je het vuil eraf en komen de vezels van de mat weer mooi overeind. Dus naast een altijd mooie, groene grasmat in de tuin heb je ook veel minder werk dan bij echt gras… Waardoor je weer meer tijd over hebt voor andere dingen zoals een potje discgolfen of een gezellige bbq met vrienden.

Wat zijn de kosten van kunstgras?

De aanschaf van kunstgras is eigenlijk het enige geld dat je er aan kwijt bent. Dit is een investering die het in veel gevallen waard is, omdat je verder geen gereedschap hoeft te kopen om het bij te houden en kunstgras minimaal tien jaar meegaat. Daarnaast hoef je nooit spullen zoals kalk en zaad te kopen voor onderhoud. Dus ook al is kunstgras in aanschaf een stuk duurder dan gewoon gras, vaak ben je over de hele levensduur van kunstgras goedkoper uit.

Garantie op kunstgras

Vroeger had kunstgras een niet zo’n goede naam, omdat de kwaliteit een stuk slechter was. Tegenwoordig is hier absoluut geen sprake meer van en gaat het lang mee. Op de meeste merken kunstgras zit tegenwoordig zelfs een garantie van 10 jaar. Deze garantie geldt voor vezel uitval en verkleuring. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo hoog, dat het dus totaal niet verkleurd, ook al ligt het de hele dag in de volle zon.

Bruikbaar voor verschillende plekken

Kunstgras kun je voor verschillende plekken gebruiken. Woon je in een appartement of flat en wil je toch dat ‘buitengevoel’ hebben, dan is het misschien een optie om daar kunstgras te leggen. Ook voor grotere oppervlakten in een tuin werkt kunstgras goed. De kwaliteit is tegenwoordig zo goed dat j er alles op kan doen. Niet voor niets dat er tegenwoordig veel voetbalvelden van kunstgras zijn. De welbekende rubber bolletjes hoef je niet op je kunstgrasmat te leggen, je zult er waarschijnlijk niet veel op sliden. 

Heerlijk om op te spelen

Ook voor kinderen om op te spelen is kunstgras erg fijn. Je wordt er niet vies van en er komen veel minder insecten op af dan op echt gras. Daarnaast is kunstgras erg zacht en met de juiste ondergrond, kunnen de kinderen springen en rollen wat ze willen, maar de mat zal niet verschuiven. En ook al is de mat niet van een natuurlijk materiaal gemaakt, er kunnen geen schadelijke stoffen vrijkomen. Een ander voordeel van het feit dat het geen natuurlijk materiaal is, is dat katten hier veel minder snel hun behoefte op doen… iets wat ze op een gewone grasmat maar al te graag doen.

Previous «
Next »