Tips voor een succesvolle date

  • Menfacts
  • december 7, 2021
  • Comments Off
tips voor een succesvolle date

Aan het begin van de Covid Pandemie waren mensen erg voorzichtig met daten. Daarnaast kon je door de avondklok niet veel en wat dat betreft is er niet heel veel veranderd. Toch zien we dat mensen nu weer op Tinder gaan, of sowieso weer gaan daten. Dan zijn er natuurlijk wel zaken waar je aan moet denken. Uiterlijke verzorging is bijvoorbeeld erg belangrijk, denk daarbij aan hygiëne, maar ook aan bijvoorbeeld het laten reinigen van je gebit door Fleeck. Daarnaast is het ook verstandig om je best te doen om er leuk uit te zien en je beste kloffie uit de kast te trekken. Wat de beste boxershort is, is voor zo’n eerste date niet echt relevant, maar dat je je best doet om er goed uit te zien is altijd een eerste goede stap. Is de tijd eenmaal aangebroken om op date te gaan, dan zijn er echter ook nog veel andere dingen waar je rekening mee moet houden om deze succesvol te maken. Lees snel verder voor onze tips voor een geslaagde eerste date.

Ten eerste moet je beseffen dat het op zo’n eerste date belangrijk is om de andere en beeld van jezelf te geven en die persoon te laten ervaren hoe het is om een avond, of middag, met je door te brengen. Je wil dat de andere persoon de date als geweldig ervaart. Dus is het belangrijk om tijdens een eerste date van alles over elkaar te weten te komen

Elke date kan in potentie een succes zijn

Er zijn waarschijnlijk mannen die rijker, knapper of grappiger zijn dan jij. Het is dus aan jou om je unieke ik te laten zien. Dit doe je allereerst door geen grote fouten te maken, of door dingen te doen die onaantrekkelijk of saai zijn. En daarnaast door te weten hoe je de ander vermaakt, op zijn of haar gemak stelt en – als het zo ver komt – opwindt. Als je deze dingen leert, kan elke date in potentie een succes zijn.

Besef dat niet alles van die eerste date afhangt

Het is belangrijk om zelfverzekerd over te komen. Maar hoe doe je dat? Hoe zit het nu echt met zelfvertrouwen? Zelfverzekerd zijn houdt in dat je weet dat je leuk genoeg bent. Dat je vertrouwen hebt in je vaardigheden om dat te laten zien en als zij je niet leuk vindt, de volgende dame jou wél leuk kan vinden. Besef dat niet alles van die eerste date afhangt!

Wees jezelf

Je moet dus authentiek jezelf proberen te zijn en je niet anders gedragen omdat je denkt dat zij dat leuk vindt. Hierdoor hangt er een rust over je, omdat je weet waar je mee bezig bent. Je bent dan vooral bezig te onderzoeken of zij leuk genoeg is. In plaats van te laten zien hoe leuk jij bent.

Leiden en verleiden tijdens een date

De rol van de man is over het algemeen om meer te leiden terwijl de vrouw verleid. De man neemt dus actie, terwijl de vrouw de man verleid om actie te nemen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en zijn er ook vrouwen die leiden. Maar als jij als man faalt in initiatief nemen, dan zal ze jou sowieso minder snel leuk vinden. Als we het hier over ‚leiden’ hebben, bedoelen we empatisch leiden. Je zet een stap verder, maar je let altijd op haar signalen. Vindt ze het niet leuk, is er ze er niet aan toe, dan zet je weer een stapje terug.

Een goede date voelt niet aan als een date. Het ziet er voor de buitenwereld uit als twee mensen die zitten te chillen. Men moet twee mensen zien die een leuke tijd hebben met elkaar in plaats van elkaar half geforceerd zitten te leren kennen. Houdt dit altijd in je achterhoofd en je zult nooit teleurgesteld terugkomen van een date.

Previous «
Next »