• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Een reis door de geschiedenis en naar de beste boxershorts voor mannen

Een reis door de geschiedenis en naar de beste boxershorts voor mannen

  • Rogier
  • oktober 7, 2020
  • Comments Off
beste boxershorts voor mannen

Ondergoed is een van de meest persoonlijke kledingstukken onder de herenkleding en hoort in elke kledingkast thuis. Hoe is men eigenlijk gekomen tot de beste boxershorts voor mannen? Je draagt het namelijk elke dag, en direct op de huid. Comfort is dus erg belangrijk, maar ook de stijl. Je kunt de keuze van je ondergoed zelfs laten bepalen door de dagelijkse activiteiten. Daarnaast heeft het natuurlijk met smaak te maken. Feit is dat je niet kunt zeggen ‘dit is de beste boxershort voor heren’ want dat ligt helemaal aan de persoon. Als het gaat om het kiezen van ondergoed en materialen, zijn er tegenwoordig een overvloed aan opties op de markt. Hierdoor is het moeilijk om ondergoed te vinden dat perfect bij je past. In eerste instantie is het materiaal een belangrijke factor en uit onderzoek blijkt dat bamboe erg geschikt is als materiaal voor een goede boxershort voor mannen. Bamboe neemt namelijk 70% meer vocht op dan katoenen boxershorts en voert deze ook makkelijk af. Niet voor niets dat merken als Bamigo zo gegroeid zijn. 

De reis naar de beste boxershorts voor mannen begon bij de lendendoek

Duizenden jaren geleden begon het zoeken naar de beste boxershorts voor heren met de lendendoek. Tijdens de prehistorie droegen mannen deze, gemaakt van lederen huiden om zichzelf tegen de natuur te beschermen. Egyptische farao’s droegen ze; Schotten droegen kilts en het werd een standaard kledingstuk dat alle mannen (en vrouwen) gedurende de dag zouden dragen.  In de loop van de tijd evolueerde ondergoed naar een tweede kledingstuk dat onder kleding werd gedragen. Het dragen van ondergoed verminderde de tijd die nodig was om broeken en bovenkleding te wassen. Bovendien was het beschermend en goedkoper om te vervangen dan een broek, nog een goede reden om tot de beste boxershorts voor mannen te komen.

geschiedenis van de boxershort

Op zoek naar comfort

Ondergoed voor heren evolueerde en mannen begonnen een strak, knie-lang flanellen ‘uniepak’ te dragen dat bij hun overhemden paste. Pas halverwege de jaren twintig begon een zogenaamd boksartikelen bedrijf genaamd Everlast hun ondergoed aan te passen voor iets comfortabelers, met een elastische band. Deze uitvinding was eigenlijk het begin van boxershorts voor mannen. Deze werd echter niet direct opgepikt. In het begin konden mannen er weinig mee en gaven ze de voorkeur aan de ondersteuning (en warmte) die het uniepak bood.

De boxershort voor mannen begon met een ansichtkaart

De echte doorbraak kwam dus nog niet. Die kwam in 1934, toen ontving een man met de naam Arthur Kneibler, een senior executive bij Coopers Inc. (een beenmode bedrijf), een telegram van een goede vriend in Frankrijk. De afbeelding op de voorkant van de kaart was een man in een klein zwempak in bikini stijl. Dit sprak tot de verbeelding van Kneibler, die zich meteen realiseerde dat dit soort kleding door mannen als ondergoed gedragen kon worden. Vervolgens creëerde hij wat hij uiteindelijk “jockey shorts” zou noemen. Hij koos de naam vanwege de vergelijkbare ondersteuning die een atletische beker bood. Dit leidde uiteindelijk tot de beste boxershorts voor mannen.

beste mannen boxershorts

Direct populair

In 1935 begon het warenhuis Marshall Fields in Chicago ook de nieuw ontwikkelde jockey shorts te verkopen, die direct tegen het einde van de eerste dag uitverkocht waren. Dit maakte ook plaats voor mannen die ervoor kozen om de boxershorts die enkele jaren eerder waren ontwikkeld opnieuw te proberen en tegen het einde van de jaren 40 waren zowel boxershorts als slips de populairste stijl die door mannen werd gedragen in plaats van de traditionele uniepakken.  De jockey shorts waren zelfs zo populair dat Coopers in 1971 hun bedrijfsnaam veranderde in Jockey.  

Van praktisch naar mode item; de beste boxershorts voor mannen

De ondergoed industrie begon in de jaren zeventig te bloeien en aan het begin van de jaren tachtig veranderden modeontwerpers zoals Calvin Klein ondergoed in een serieuze vorm van mode. Ze werden flatterend en een bedrijf genaamd Joe Boxer begon grappig en komisch ondergoed te introduceren met gewaagde afbeeldingen en bewoordingen. Ze kwamen zelfs met accessoires die met klittenband aan het ondergoed konden worden bevestigd. Voor velen werd dit de beste boxers voor heren genoemd, terwijl dat dan niet eens over de pasvorm ging.

Rechtszaak

In 1985 was Joe Boxer een begrip met als populairste ondergoed gele smiley gezichten en afbeeldingen van honderd dollarbiljetten. Deze trend werd zelfs nog populairder toen het Amerikaanse ministerie van Financiën besloot dat het ondergoed de vervalsing wetten schond en liet duizenden stuks ondergoed in beslag nemen.  In plaats van er een rechtszaak van te maken, wendde Joe Boxer zich tot de media en maakte er een grapje van, wat hen nog meer populariteit opleverde in de wereld van de beste heren boxershorts. 

beste heren boxershorts

Mannen veranderen niet snel van soort ondergoed

Ondergoed is er in veel verschillende stijlen en de meeste mannen kiezen voor één stijl ondergoed en blijven deze de rest van hun leven dragen, ongeacht de activiteit. Sommigen genieten van het comfort en de veiligheid van slips, anderen geven de voorkeur aan de vrijheid van de beste boxershorts voor mannen. Ongeveer 90% van al het ondergoed dat tegenwoordig wordt verkocht, zijn slips en boxershorts. Omdat een man echter altijd ondergoed nodig heeft, vertegenwoordigt zelfs de resterende 10% een enorme markt.  Afgezien daarvan, in plaats van elke dag dezelfde stijl ondergoed te dragen, zou het niet logischer zijn om een ​​andere stijl te dragen tijdens het reizen, sporten in de sportschool of bij het dragen van een strakke spijkerbroek? Absoluut! 

Wat is een slip?

Slips zijn gemakkelijk te herkennen aan hun elastische tailleband en minimale bedekking. Ze hebben meestal een Y-vormige gulp aan de voorkant en voldoende stof om een ​​volledige dekking te bieden van de taille tot de bovenkant van de dij met volledige dekking van de billen. Slips bieden uitstekende ondersteuning en zijn minder vatbaar voor opeenhoping van een teveel aan stof, zoals een wijdere boxershort voor heren wel kan zijn. Vooral bij een ​​strakkere broek of een broek met een lage taille is dit het ideale ondergoed. Ze zijn perfect voor mannen die de hele dag aan een bureau werken, omdat ze eindigen in de natuurlijke vouw tussen lichaam en been. Met de ontwikkeling van broeken met een lagere taille, zoals bijvoorbeeld Amsterdenim jeans, die steeds populairder worden bij mannen, zijn er ook slips met een middelhoge taille en een lage taille.

beste boxershorts voor heren

Wat is een boxershort?

Boxershorts zijn eigenlijk een combinatie van verschillende soorten ondergoed. Ze zijn gevormd als een taps toelopende onderbroek met de nauwsluitende en ondersteunende pasvorm van de slip. Net als bij een slip behouden de beste boxershorts voor mannen de hele dag hun comfortabele pasvorm. Ze zijn uitstekend geschikt voor lichamelijke activiteit en zien er bijzonder goed uit, zelfs als u niet in uw beste conditie bent.  Bamigo heeft een boxershort voor mannen geïntroduceerd, die goed is voor trainingen in de sportschool, omdat die goed ondersteunt en door het bamboe het zweet makkelijk kan afvoeren. Uiteraard is dit ook een groot voordeel als je niet naar de sportschool gaat.

Strings en bikini’s voor mannen

Er zijn mannen die genieten van het gevoel en de look van een string of bikini, maar deze stijl is niet voor iedereen. Meestal werken al deze stijlen het beste voor mannen met uitzonderlijk goed gevormde lichamen die ervan genieten om dit te laten zien. De bikini is eigenlijk een kleiner model van de slip, ook weleens gekscherend micro slip genoemd. Ze leggen de hele dij bloot en slagen er nog steeds in om de billen te bedekken met een klein zakje aan de voorkant.

mooiste boxershorts voor mannen

Wat is een string?

De string, vergelijkbaar met de bikini, maar biedt een kleine ruimte aan de voorkant, waardoor de billen zichtbaar blijven. De g-string is dan weer een minimalistische versie van de string die zoveel mogelijk huid laat zien, eigenlijk het tegenovergestelde van boxers voor mannen.. Meestal gemaakt van spandex of nylon, kunnen ze iets duurder zijn dan de andere stijlen vanwege de gebruikte materialen.

Rekening houden met de overbroek

Als je over het algemeen dikke, donkere broekstoffen draagt, zoals denim, dan zal de kleur of het patroon van je ondergoed niet doorschijnen en kun je dragen wat je wil. Als je in de zomer echter een lichtgewicht broek draagt, zoals katoen, in lichte kleuren, kun je bepaalde ondergoed patronen door je broek heen zien. In dat geval wil je ondergoed in effen tinten dat zo dicht mogelijk bij je huidskleur, of bij die van de broek ligt. 

Op zoek naar nieuwe materialen voor de beste boxers voor mannen

In de afgelopen decennia is de ontwikkeling in ondergoed grotendeels beperkt gebleven tot materialen en een paar gimmicks zonder enige echte innovatie. Interessant genoeg verklaarde Alan Greenspan in 2008 dat de ondergoed industrie voor mannen een belangrijke indicator was voor de economische gezondheid van de VS, omdat de aankoop van ondergoed als een discretionaire maatregel werd beschouwd. Wanneer de economie krimpt, stoppen mannen eerst met het kopen van nieuw ondergoed omdat het geen zichtbare kleding is. Terwijl sommige critici deze theorie uitlachen, daalt de verkoop van heren ondergoed toch aantoonbaar tijdens een economische neergang.

beste boxershorts voor man

Bamboe onderbroeken, misschien wel de beste boxershorts voor mannen

Naast de vorm hebben de ondergoed materialen de grootste invloed op de levensduur, kwaliteit en comfort van je ondergoed en tot het komen van de beste boxershorts voor mannen. Daarom is het belangrijk om hierbij stil te staan. Dit is ook het enige onderdeel geweest waar de laatste decennia ontwikkeling in zat. Vooral bamboe, zoals Bamigo gebruikt, heeft zijn kracht hierin bewezen. Bamboe zorgt eigenlijk voor de beste heren boxershorts. Het is flexibel, licht en voert vocht het beste af. Wil je dit zelf een keer proberen? Geniet dan van 20% korting op de gehele Bamigo collectie met de kortingscode: GH7MN20RT.

bamboo boxershorts voor mannen

Katoenen onderbroeken

Katoen is het meest populaire ondergoed materiaal omdat het absorberend en ademend is. Daarnaast is het al het langste gebruikt als stof voor boxers voor mannen. De meeste mannen zoeken specifiek naar katoenen ondergoed. Net als elke natuurlijke vezel heeft katoen een verschillende soorten kwaliteit en dus kan de prijs van het ene paar katoenen ondergoed enorm variëren met een andere, niet alleen in gevoel, aanraking en uiterlijk, maar ook in prijs.

Verschillende soorten katoen

Is zacht katoen goed katoen voor boxers voor heren? Niet noodzakelijk. Een manier om een ​​zachter materiaal te maken, is door een dunner garen te gebruiken, een andere manier is door een zeer kort stapelgaren te gebruiken dat dun is als flanel. Hoewel de laatste in het begin zacht aanvoelt, zal hij zeer snel gaan pluizen omdat de goedkope, korte stapelvezels van katoen gemakkelijker los komen. Zelfs als katoen wordt geëtiketteerd als 100% katoen, is het niet altijd 100%. Juridisch gezien kan zelfs een samenstelling van 97% katoen worden bestempeld als 100%, maar voor ondergoed is het wenselijk om elastische vezels te mengen omdat het eindproduct meer comfort biedt. Als zodanig is het niet ongebruikelijk om een mix van 92% katoen met 8% lycra te vinden. Als je een mix gebruikt, zoek dan naar minimaal 90% katoen, want die zijn meestal de beste, en natuurlijkste voor boxers voor heren. Hoe beter het katoen, hoe zachter en comfortabeler je ondergoed zal zijn.

Microvezel

Zoals eerder vermeld, zorgt een fijnere vezel voor een zachter gevoel en een microvezel is de fijnste van alle vezels. Het is gemaakt van polyester, polyimide of rayon en wordt voor van alles gebruikt, van brillendoekjes tot huishoudelijke artikelen tot deurmatten en ondergoed. Voor ondergoed is een bijzonder populair item MicroModal, de Microfiber-versie van Modal. Sommigen noemen dit het fijnste materiaal voor de beste boxershorts voor mannen.

Modal

Modal wordt ook steeds vaker gebruikt, maar wat is Modal precies? Het is een handelsmerk vezel van Lenzing, gemaakt in Oostenrijk en gebaseerd op rayon dat wordt gewonnen uit beukenhout. Volgens de Kawabata Evaluation Systems for Fabrics is Modal twee keer zo zacht als katoen. Om het materiaal nog zachter te maken, heeft Lenzing een microvezelversie van Modal gemaakt, die MicroModal wordt genoemd en die drie keer zo zacht is als katoen! Daarom is het erg populair in de ondergoedindustrie en erg geschikt voor beste heren boxers.

Tencel

Een ander populair ondergoedmateriaal van Lenzing is Tencel. Het lijkt sterk op Modal, in die zin dat het zacht is en ook wordt vervaardigd uit hout. In tegenstelling tot Modal is het een lyocell vezel en als zodanig groener, en duurzamer, maar niet zo zacht als Modal.

Linnen

Hoewel linnen van nature stijver en minder comfortabel is, heeft het zijn weg gevonden naar ondergoed. Vanwege de grovere samenstelling wordt linnen altijd gemengd met andere materialen. 

Het comfort van een onderbroek

Comfort is cruciaal als het op ondergoed aankomt, want we dragen het de hele dag, elke dag. Als zodanig heeft het materiaal een enorme invloed op het comfortniveau, maar afgezien daarvan maken de snit, het zakje en de kwaliteit en positionering van de naden een enorm verschil. Hier zijn veel studies naar gedaan en merken als Bamigo hebben die ter harte genomen om zo de beste boxers voor mannen te kunnen maken.

Ontwikkelingen voor de toekomst

Over het algemeen lijkt vrouwen ondergoed geavanceerder te zijn omdat vrouwen meestal dun ondergoed willen dat niet door hun broek heen te zien is. Om het aantal naden te verminderen, is 360 graden genaaid ondergoed geïntroduceerd op de markt voor damesondergoed. Vanwege het zakje dat nodig is voor mannen, is deze techniek lang niet gebruikt bij herenondergoed. Traditioneel had je een naad nodig om niet te ontrafelen, maar nieuwe ontwikkelingen in de weeftechnologie zorgen nu voor soepele beenopeningen en voor de beste boxershorts voor mannen.

Over het algemeen zal het interessant zijn om te zien welke innovatie de industrie voor herenondergoed de komende jaren zal produceren.

Previous «
Next »