Een mannelijke tuin creëren

  • Menfacts
  • August 30, 2019
  • Comments Off
mannen tuin

Een stoere en ruige tuin, ofwel een mannelijke tuin is een nieuwe trend. En dat komt mooi uit als je toch al op zoek was naar een tuinontwerp met een mannelijke uitstraling. In een dergelijke tuin is het een soort van verboden voor potjes met vrolijke bloemetjes, frutsels en veel onderhoud. Ook al houden mannen ook van de tuin, de hele dag op de knietjes zitten om te tuin bij te houden is geen optie.

Stoere materialen en planten

Voor een mannentuin worden stoere materialen en planten gebruikt. En vooral ook groen wat weinig onderhoud nodig heeft. Natuurlijk hoort er een goede barbecue in of een rookoven. Een buitenkeuken is natuurlijk helemaal geweldig. Als er genoeg plek is mag natuurlijk de buitenbar ook niet vergeten worden. Het liefst met een koelkastje erin om het bier koud te houden. Vergeet de verlichting niet, des te langer kun je ‘s avonds buiten zitten.

Weinig onderhoud

Hout past uitstekend in een mannelijke tuin, misschien zelfs ook hergebruikte materialen. Zelfgemaakte items zijn natuurlijk helemaal top. Toch moet de tuin wel een tuin blijven, dus het groen moet duidelijk zichtbaar zijn. Kies voor ruige beplanting wat weinig onderhoud nodig heeft en kies voor kunstgras in plaats van gewoon gras.

Een onderhoudsarme groene tuin

Kunstgras is namelijk ideaal als je wel een groene tuin wilt, maar niet zoveel zin hebt om iedere keer te moeten maaien, sproeien, mesten of verticuteren. Kunstgras is mooi als je het erin legt en het blijft gewoon mooi. Ook al zijn de zomers heet, regent het pijpenstelen of staat het zwembad er een paar weken op, het kunstgras blijft groen en mooi. Het is vaak nauwelijks te onderscheiden van gewoon gras, behalve dan als het gaat om de uren onderhoud die je erin moet stoppen. Kunstgras vraagt gewoon weinig onderhoud maar geeft wel veel plezier en een mooie groene uitstraling.

Een eigen groene grasmat

Wil je wel kunstgras maar heb je geen zin om het zelf te leggen? De kunstgras legservice van kunstgras-grastapijt.nl doet het graag voor je. Ze leggen snel en vakkundig en voordat je het weet kun je naar je eigen duurzame groene grasmat kijken en dat is iets wat wij mannen toch graag doen. We kunnen er zelfs een balletje op trappen.

Previous «
Next »