De e-sigaret gebruiken om te stoppen met roken

  • Menfacts
  • augustus 28, 2019
  • Comments Off
esigaret gebruiken om te stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? Dan ben je je vast wel bewust van de (gezondheids) risico’s die roken met zich meebrengt. Overstappen van een normale sigaret naar een elektrische sigaret is een goede eerste zet om je rookverslaving voor altijd uit te bannen. In dit artikel lees je hoe je de e-sigaret kunt gebruiken om te stoppen met roken!

Waarom een e-sigaret?

De elektrische sigaret werd in 2011 geïntroduceerd in Nederland. Sindsdien wordt de e-sigaret ook hier gezien als het beste alternatief voor roken. Bij elektrisch roken is geen sprake van tabak. De schadelijke stoffen die bij het verbranden van tabak vrijkomen krijg je met elektrisch roken niet binnen. Je inhaleert op deze manier geen echte rook. De e-sigaret bevat een batterij en een navulreservoir waar je vloeistof in kunt doen. Met een e-sigaret imiteer je dus slechts het roken door de damp van deze zogenoemde e-liquid in te ademen. Je bepaalt zelf wat deze vloeistof inhoudt. Je kunt gebruikmaken van e-liquids met of zonder nicotine. Daarnaast kunt je kiezen uit vloeistoffen met diverse smaakstoffen die het elektrische roken nog aangenamer maken.

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

Inmiddels zijn er veel soorten e-sigaretten op de markt gebracht. Als je langzaam aan wil stoppen met roken, is de MTL (Mouth To Lung) een prima elektrische sigaret. Dit type e-sigaret lijkt namelijk het meest op roken met een gewone sigaret. Bij het inhaleren komt de rook in de mond waarna het in de keel en de longen terechtkomt.

De POD e-sigaret is een klein model dat erg makkelijk in gebruik is. De POD modellen zijn ideaal voor gelegenheidsrokers omdat ze handig zijn om mee te nemen. Niet geschikt voor zware rokers vanwege de onvoldoende damp capaciteit.

Geen zin om zelf het navulreservoir van flesjes e-liquid te voorzien? De cartridge e-sigaret werkt met cartridges die je af en toe moet vervangen. Dankzij het formaat lijkt de cartridge e-sigaret op een gewone sigaret.

Ben je een zware roker? Dan kun je het beste gaan voor een DL (Direct Lung) model, MOD of Boxmod. Het DL model heeft een ruime damp capaciteit die direct naar de longen geïnhaleerd kan worden. MOD en Boxmod modellen bieden de mogelijkheid om volt, watt en temperatuur in te schakelen zodat je naar eigen behoefte kunt roken. Ze zijn vrij lastig in gebruik en daardoor geschikt voor de gevorderde damper.

Previous «
Next »