• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Nog heel even wachten tot de langverwachte Netflix-release The Irishman

Nog heel even wachten tot de langverwachte Netflix-release The Irishman

  • Rogier
  • augustus 27, 2019
  • Comments Off
Netflix Irishman

Regisseur en hoofdrollen

Het is nog even wachten, maar binnenkort – nog dit jaar – kun je op de Netflix de langverwachte misdaadserie The Irishman zien. De veelbelovende serie is geregisseerd door de beroemde scenarioschrijven Martin Scorsese, bekend van cultfilms als Taxi Driver (1976), The Last Temptation of Christ (1988), The Departed (2006) en Silence (2016). In The Irishman worden de hoofdrollen ingevuld door Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

Verhaallijn van The Irishman

De door Scorsese geregisseerde serie The Irishman is gebaseerd op het boek ‘I heard you paint houses’ van Steven Zaillian. Centraal in de serie staat Frank Sheeran, een Amerikaans van Ierse afkomst die gespeeld wordt door Robert De Niro. Sheeran groeit op in Pennsylvania. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1941, komt hij in het Amerikaanse leger terecht. Hij maakt onder meer de Italiaanse veldtocht, in de jaren 1943 tot 1945, van dichtbij mee. Sheeran vertelt in de serie over enkele oorlogsmisdaden, waaraan hij deelnam, zoals de executie van krijgsgevangenen uit het Duitse leger. Wanneer de oorlog afgelopen is, wordt Sheeran truckchauffeur en raakt hij in de misdaad verzeild. Sheeran krijgt in de jaren 1960 en 1970 nauwe banden met de maffia rond Russell Bufalino en is betrokken bij het plegen van huurmoorden, overvallen en andere crimes. Verder komt hij in de International Brotherhood of Teamsters terecht, een grote Amerikaanse vakbondsbeweging die geleid wordt door Jimmy Hoffa. Sheeran en Hoffa worden hechte vrienden van elkaar.

Sheerans rol in de Amerikaanse maffiawereld

De serie sleept de kijker mee in spannende verhalen en gebeurtenissen. Zo vertelt Sheeran dat de maffia een organiserende rol speelde in de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy in november 1963. Sheeran beweert de wapens geleverd te hebben die, na een tussenstation, bij de moordenaar(s) van Kennedy beland zouden zijn. Verder is Sheeran, zo vertelt hij, betrokken bij de aanslag op de maffiosi Joe Gallo in 1972, die daarbij om het leven komt. En ten slotte speelt Sheeran – aldus hemzelf – een rol in de verdwijning (en vermoedelijke liquidatie) van vakbondsleider Hoffa, zijn voormalige vriend, in 1975.

Previous «
Next »