• Homepage
 • >
 • Overig
 • >
 • Ramen wassen een vervelende klus? Niet met deze handige tips!

Ramen wassen een vervelende klus? Niet met deze handige tips!

 • Menfacts
 • september 1, 2021
 • Comments Off
ramen wassen

Ramen wassen doe je niet iedere week. Gelukkig maar, want hoewel het niet heel vaak hoeft te gebeuren, hebben met name veel mannen geen zin om aan dit klusje te beginnen. Terwijl het toch ook heel veel voldoening kan geven als je aan het eind van je inspanning tegen glanzend schone ramen aankijkt. Of liever gezegd, je kunt er weer heel goed doorheen kijken. Heb je een duwtje in de rug nodig om aan de slag te gaan? Gebruik dan deze tips van de glazenwasser Hengelo om het wat eenvoudiger te maken.

Streeploos schone ramen of toch net niet?

Je kent het vast wel. Net als je heel tevreden achterover leunt komt de zon tevoorschijn en blijkt dat het raam dat je net gewassen hebt, onder de strepen zit. Dat was echt niet zo toen je het net af had. Of je krijgt bepaalde vlekken helemaal niet gemakkelijk weg, hoe goed je ook je best doet. Als de glazenwasser het doet ziet het er zo eenvoudig uit. Wat kun je doen om het jezelf gemakkelijk te maken? Volg deze tips van de glazenwasser Hengelo en geniet van het resultaat.

 • Gebruik schoonmaakmiddel dat vet oplost. Je kunt in de supermarkt natuurlijk genoeg schoonmaakmiddelen krijgen om je ramen te lappen. Maar wist je dat je dat zelf ook heel eenvoudig kunt maken? Met lauw water, een scheut ammoniak en wat simpel afwasmiddel maak je het perfecte sopje om vettige ramen schoon te maken. En grote kans dat ze ook streep loos schoon worden.
 • Zorg dat er geen zon op het raam staat als je begint. Een warme zonnige dag nodigt uit om de ramen te wassen. Maar zon op glas verwarmt extra snel en daardoor droogt het water ook sneller op. Je krijgt zo niet de kans om het goed schoon te maken. Kies dus liever een bewolkte dag uit. Dan heb je ook minder weerkaatsing van de zon en zie je beter welke plekken je overgeslagen hebt.
 • Zorg dat je materiaal schoon en heel is. Een spons waar nog vuil in achtergebleven is, zal niet bijdragen tot een schoon raam. En ook als het rubber van je trekker al wat ouder is, dan kan dit bijdragen aan extra strepen op het raam.
 • Maak ook de kleine hoekjes schoon. In de hoekjes van de ramen verzamelt het vuil zich gemakkelijk. Maak dit dan ook goed schoon, zodat het vuil niet met het water achteraf nog naar beneden druppelt. En vergeet natuurlijk de kozijnen en vensterbank niet. Je kunt de kleinste hoekjes bijvoorbeeld met een wattenstaafje schoonmaken.

Schakel een glazenwasser in

Wil het toch niet lukken om je ramen streep loos schoon te krijgen of heb je ramen op een hoogte waar je zelf niet gemakkelijk bij kunt? Dan kun je natuurlijk ook altijd de glazenwasser Hengelo vragen voor deze klus. Je kunt dan bijvoorbeeld in het voorjaar zelf de ramen wassen en in het najaar vraag je de professionele glazenwasser voor een grondige ronde langs alle ramen van je huis. Zo word je uitzicht in de donkere wintermaanden in ieder geval niet belemmerd door vuile ramen.

Previous «
Next »