• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Hier moet je op letten als je op zoek gaat naar een ruime gezinsauto

Hier moet je op letten als je op zoek gaat naar een ruime gezinsauto

  • Menfacts
  • september 2, 2021
  • Comments Off
mercedes

Komt er een gezinsuitbreiding of heb je behoefte aan een auto met meer ruimte? Tegenwoordig heeft elk merk verschillende ruime modellen in hun assortiment die aansluiten op deze wens. Of het nu gaat om een Mercedes-Benz GLA, een Mercedes-Benz GLC of een niet Duits merk, zoals Ford of Hyundai, allemaal hebben ze genoeg ruimte om een groot gezin te vervoeren, of de rommel naar de milieustraat te rijden op zaterdag. Toch zijn er enkele zaken waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een ruime gezinsauto. Hieronder vertellen we je welke dat zijn.

Let goed op de beenruimte achterin en het laadvermogen van de auto

Vooral bij de wat langere ritten, zoals die naar je vakantiebestemming, wil je dat het hele gezin comfortabel kan zitten, zodat iedereen genoeg plaats heeft voor een dergelijke lange rit. Daarnaast moet er natuurlijk ook nog een hoop bagage mee. In zulke gevallen, is een grote en ruime auto ideaal. Been- en bagageruimte zijn hierbij daarom 2 belangrijke factoren om mee te nemen in het keuzeproces voor jouw nieuwe gezinsauto. Kijk daarom goed naar de beenruimte achterin en bepaal of er genoeg bagage mee kan in de kofferbak.

Veiligheid staat voorop bij de aanschaf van een nieuw auto voor je gezin

Ook wil je je gezin natuurlijk zo veilig mogelijk kunnen vervoeren. Ben je benieuwd hoe veilig een bepaalde auto nu eigenlijk is? EURO NCAP is een onafhankelijke Europese organisatie die een sterren beoordelingssysteem heeft ontwikkeld om een goede keuze te kunnen maken bij de aanschaf van een nieuwe auto. Hier kan je gratis bekijken hoe nieuwe auto’s beoordeeld worden op veiligheid. Ook wordt er onderscheid gemaakt in de veiligheid voor kinderen en die van ouderen.

Zorg dat je jouw budget nooit uit het oog verliest als je op zoek gaat naar een nieuwe gezinsauto

De aanschafprijs is natuurlijk ook erg belangrijk als je een nieuwe auto gaat kopen. Afhankelijk van je budget en wensen kun je gaan kijken welke auto’s hier goed bij aansluiten. Ook andere kosten zijn belangrijk om in de gaten te houden. Of je nu veel of weinig kilometers rijdt; het verbruik is een belangrijke factor voor veel gezinsauto’s. 

Kiezen voor een dieselmotor of toch eentje op benzine?

Dieselmotoren zijn over het algemeen zuiniger dan benzinemotoren die dezelfde motorinhoud hebben. Voor een diesel auto betaal je echter een hogere wegenbelasting en moet je al snel 30.000 kilometers per jaar rijden om het omslagpunt te bereiken dat dit voordeliger rijden is. Er komen ook steeds meer zuinige benzinemotoren op de markt en dan is er natuurlijk ook nog de optie om te kiezen voor een hybride of een volledig elektrische auto. 

Ook betrouwbaarheid is erg belangrijk om in de gaten te houden bij het kopen van een nieuwe auto

Betrouwbaarheid is een andere belangrijke factor bij de aanschaf een gezinsauto. Met een gezin ben je vaak al druk genoeg en dan wil je wel op je auto kunnen rekenen. Als je zeker wilt zijn dat jouw gezinsauto goed in orde is, dan is het slim om deze auto nieuw te kopen. Dan weet je zeker dat hij in orde is en geen zwaar verleden heeft gehad bij zijn vorige eigenaar. Uiteraard zijn er ook genoeg betrouwbare occasions te vinden en bij elke Bovag garage kun je een garantie van 6 maanden afkopen.

Previous «
Next »