• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • De voordelen en mogelijkheden van een sporthorloge tijdens je workouts

De voordelen en mogelijkheden van een sporthorloge tijdens je workouts

  • Rogier
  • juli 7, 2020
  • Comments Off
voordelen van een sporthorloge

Kom je regelmatig in de sportschool, doe je aan fitness, bodybuilding of een duursport als hardlopen of wielrennen? Dan kun je eigenlijk niet zonder sporthorloge of smartwatch. Een sporthorloge heeft namelijk veel voordelen. In dit blog lees je alles over de voor en nadelen van een sporthorloge dragen en waarom een sporthorloge gebruiken tijdens je workouts verstandig is. Maar welke sporthorloge of smartwatch moet je precies hebben? Om je daarmee te helpen, gaan we in dit artikel de beste modellen sporthorloges vergelijken. Want wat is er nu beter: een Garmin of Apple watch kopen? Als je dit artikel lees, kom je er ten slotte ook achter wat het beste sporthorloge 2020 is en wat het beste sporthorloge met hartslagmeter is.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=60320&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fgarmin-fenix-6-multisport-horloge-47-mm-zilver-zwart%2F9200000118517275%2F&name=Garmin%20Fenix%206%20-%20multisport%20horloge%20-%2047%20mm%20-%20...&subid=joey

De voor en nadelen van een sporthorloge

Een antwoord op de vraag waarom een sporthorloge aanschaffen verstandig is, is gemakkelijk te geven. In de eerste plaats zorgen sporthorloges en smartwatches voor een registratie van alle gegevens van het sporten. Denk aan de tijd, de actuele en gemiddelde snelheid en de afstand(en) en route(s) die je gelopen hebt. Of hoe hoog je hartslag is en hoeveel calorieën er tijdens je workout zijn verbrand. Een sporthorloge kan dan ook gezien worden als een echte sportvriend, die je helpt om op een veilige, prettige en efficiënte manier te sporten.

Polar Grit X – Multisporthorlge + app – Klik voor meer info & prijs
Running with the Polar Vantage V Orange HR
Cycling with the Polar Vantage V Orange HR
Swimming with the Polar Vantage V Orange HR

In het rijtje de voor en nadelen van een sporthorloge moeten ook de keuzemogelijkheden die er zijn qua sporthorloges worden genoemd. Zo kun je kiezen uit tal van soorten en modellen sportwatches, voor het beste sporthorloge met hartslagmeter, voor een Garmin of Apple Watch of voor meer basic uitvoeringen. Maar hebben sporthorloges ook nadelen? Nee, eigenlijk niet. Of het moet zijn dat je ze tijdens het sporten moet dragen. En niet iedereen vindt dat even fijn, omdat je ook zweet. Kies daarom bij het sporthorloges vergelijken altijd voor een model dat met een goede polsband comfortabel aan je arm te bevestigen is.

Een sporthorloge kopen of een smartwatch?

De vraag is natuurlijk wat er beter is om te kopen: een sporthorloge of smartwatch. Wie zijn of haar sport écht serieus neemt, gaat voor een sporthorloge. Een groot voordeel van een sporthorloge is dat deze meer functie heeft om je trainingen te registreren, zoals een hartslagmeter en vaak nog enkele extra gps-functies. Smartwatches zijn voordeliger, maar hebben doorgaans ook minder functionaliteiten.

Garmin Vivoactive 4 – Smartwatch
Fossil Collider Hybrid HR Smartwatch
Samsung Galaxy Watch – Smartwatch 

De fraaiste modellen sporthorloges & hét beste sporthorloge 2020

De vraag: Ga je voor een sporthorloge van Garmin of Apple watch, is dus simpel te beantwoorden: sporthorloges van het merk Garmin hebben de voorkeur. Gezien de hoge kwaliteit en vele functies is de Garmin voor ons ook het beste sporthorloge met hartslagmeter. We hebben dan ook de Garmin Forerunner 735XT sportwatch uitgekozen als beste sporthorloge 2020. Dit sporthorloge heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, die de klasse van een gemiddelde smartwatch ver overstijgt. Met een prijs van rondde 249 euro is dit horloge superieur, gezien de functionaliteiten die de Garmin Forerunner 735XT te bieden heeft. Uniek is bijvoorbeeld de multisportfunctie, die het mogelijk maakt om er triatlons mee op te nemen en te analyseren. De batterijduur van minstens 12 uur is ook erg prettig.

Garmin Fenix 6 – Klik voor meer info & prijs
Garmin Vivoactive 4 – Klik voor info & prijs
Garmin Forerunner 735XT – Klik voor info & prijs

Previous «
Next »