De verschillende typen ondergoed voor mannen

  • Menfacts
  • augustus 9, 2021
  • Comments Off
verschillende soorten ondergoed

Ondergoed is er in allerlei stijlen en de meeste mannen hebben een duidelijke voorkeur, die ze meestal hun hele leven dragen. De wat oudere man heeft vaak nooit iets anders aan als ondergoed dan een slip, terwijl jongeren vaak blijven steken bij de boxershort. Niets mis mee, want heren ondergoed is vooral praktisch en dan moet je dragen wat je wil, of dat nu een slip, string of boxer short is. Wel kan het handig zijn om als man te weten welke opties er zijn, zodat je misschien wel eens een keer iets anders kunt proberen. Lees hieronder dan ook verder voor een overzicht van praktisch ondergoed voor mannen.

Zoals we hierboven al beschreven is het meeste ondergoed dat tegenwoordig wordt verkocht aan mannen slips en boxershorts, ongeveer 90%. Omdat een man echter om de zoveel tijd nieuw ondergoed nodig heeft, vertegenwoordigt zelfs de resterende 10% een enorme markt.  Afgezien daarvan, in plaats van elke dag dezelfde stijl ondergoed te dragen, zou het niet logischer zijn om een ​​andere stijl te dragen tijdens het reizen, sporten in de sportschool of bij het dragen van een strakke spijkerbroek? Jawel en daarom benoemen we de verschillende soorten ondergoed. 

De boxershort is erg populair bij mensen onder de veertig

Boxershorts zijn vooral bij mannen onder de 40 erg populair. De boxershort is eigenlijk een combinatie van verschillende soorten ondergoed. Ze zijn gevormd als een taps toelopende onderbroek met de nauwsluitende en ondersteunende pasvorm. Boxershorts behouden de hele dag hun comfortabele pasvorm. Ze zijn uitstekend geschikt voor lichamelijke activiteit zoals sporten en bewegings intensieve arbeid.

Slips zijn vooral erg praktisch

Slips zijn gemakkelijk te herkennen aan hun elastische tailleband en hun veel minimalere bedekking van de huid dan de hierboven genoemde boxershort. Ze hebben meestal een Y-vormige gulp aan de voorkant en voldoende stof om een ​​volledige dekking te bieden van de taille tot de bovenkant van de dij. Slips bieden uitstekende ondersteuning en zijn minder vatbaar voor opeenhoping van stof, zoals dat bij een wijdere boxershort wel het geval kan zijn. 

Vooral bij een ​​strakkere broek of een broek met een lage taille is de slip het ideale ondergoed. Ze zijn perfect voor mannen die de hele dag aan een bureau werken, omdat ze in een natuurlijke vouw tussen lichaam en been lopen. Met de ontwikkeling van broeken met een lagere taille, zoals jeans, zijn er ook slips met een middelhoge taille en een lage taille.

Een string is niet voor elke man weggelegd

In veel mindere mate dan het dragen van een slip of boxershort zijn er ook mannen die genieten van het gevoel en de look van een string. Deze stijl is echter niet voor iedereen de ideale. Meestal werkt een string het beste voor mannen met uitzonderlijk goed gevormd lichaam die ervan genieten om dit te laten zien. Een string legt namelijk de hele dij bloot en de billen worden nagenoeg niet bedekt. Wel is er een klein zakje aan de voorkant om alles daar te bedekken.

In sommige gevallen moet je rekening houden met de overbroek

Als je vooral dikkere, donkere broek stoffen draagt, zoals denim, dan zal de kleur of het patroon van je ondergoed niet doorschijnen en kun je dragen wat je wil. Als je in de zomer echter een lichtgewicht broek draagt, zoals katoen, in lichte kleuren, kun je bepaalde ondergoed patronen door je broek heen zien. In dat geval wil je ondergoed in effen tinten dat zo dicht mogelijk bij je huidskleur, of bij die van de broek ligt. 

Previous «
Next »