Makkelijker afvallen met deze tips

  • Menfacts
  • december 7, 2021
  • Comments Off
makkelijker afvallen

Uit onderzoek is gebleken dat veel van de voornemens die betrekking hebben op afvallen niet worden uitgevoerd. Niet voor niets, want laten we eerlijk zijn, afvallen is, naast gezond eten en bewegen, vooral een kwestie van discipline. Vooral nu we met zijn allen veel thuis aan het werk zijn, liggen de verleidingen op de loer en is van die discipline vaak weinig te merken. Terwijl het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Zo lang je je houdt aan de regels van genoeg bewegen, zoals afvallen met een loopband, en gezond eten, kom je al een heel eind. En dus die verleidingen weerstaan. Hoe je dat kunt doen, lees je hieronder.

Allereerst speelt je omgeving een belangrijke rol bij het proces van afvallen. Wil je overgewicht verliezen terwijl de mensen in je omgeving daar geen rekening mee houden? Dan zal het veel moeilijker zijn, omdat dan de verkeerde prikkels blijven bestaan. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om je familieleden de deur te wijzen, maar je kunt ook gewoon het risico op verleidingen verminderen… en dat is makkelijker dan je denkt. 

Zorg dat de spontane verleidingen uit je leven verdwijnen

Zoals hierboven beschreven zijn spontane verleidingen, naast je directe omgeving, vaak de reden waarom het afvallen minder succesvol verloopt. Zo kun je dagelijks in de verleiding komen om op weg naar je werk even te stoppen bij het tankstation voor een kop koffie en een snelle hap. Dat lijkt wellicht niet bijzonder schadelijk, maar een cappuccino met volle melk en suiker bevat al snel meer dan 100 calorieën. Om over die gevulde koek nog maar te zwijgen. 

Een ruim gevulde koelkast

Zorg daarnaast dat je nooit een lege koelkast hebt. Deze tip klinkt onlogisch, maar is dat eigenlijk niet. Op het moment dat je koelkast leeg is, ben je snel geneigd om naar de supermarkt te gaan om je voorraad aan te vullen. Juist op die momenten heb je de neiging om iets extra’s mee te nemen of iets te kopen dat je onderweg al opeet. Juist die extraatjes staan afvallen in de weg. Met andere woorden, blijf gezond en zorg voor een goed gevulde koelkast in je keuken. Dit maakt het afvallen makkelijker. 

Snacken onderweg

De dag zit vol uitdagingen en verleidingen als je wil afvallen. Met name de eerste twee uur na het werk kunnen funest zijn. Het is nog te vroeg voor de avondmaaltijd, terwijl je toch trek begint te krijgen. Hier is de verleiding groot om toch even iets naar binnen te werken om het hongergevoel te stillen. Even langs stoppen bij een benzinestation ligt dan voor de hand. Niet doen. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende gezonde, eiwitrijke snacks bij je hebt. 

Uit eten kun je ook gezond doen

Gevarieerd eten is belangrijk, maar soms ontbreekt het je gewoon aan voldoende inspiratie en tijd voor een gezonde maaltijd. In dat geval kan het verleidelijk zijn om uit eten te gaan. Grote kans dat je je daar niet aan je voornemens kunt houden. Ga je uit eten terwijl je wil afvallen, zorg er dan voor dat je een verantwoorde keuze maakt. Zit er een vegan restaurant in de buurt, ga daar dan eens toe. In veel gevallen is dat een stuk gezonder en zijn de calorieën ook veel beperkter.

Previous «
Next »