Undercover, de nieuwe Nederlandse Netflix-serie

  • Menfacts
  • augustus 30, 2019
  • Comments Off
nederlandse netflix-serie undercover

Netflix-serie: Undercover

Genoten van Penoza, Breaking Bad en Pablo Escobar? Dan is de nieuwe Nederlandse Netflix-serie echt iets voor jou. De serie over de Nederlands-Belgische onderwereld, Undercover, kluistert sinds zijn verschijning op Netflix in mei horden kijkers aan de buis. Nog niet gezien? Maak je klaar Nederlandse productie van hoog niveau.

nederlandse netflix serie

De Netflix-serie Undercover vertelt het spannende verhaal van drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers), een van de grootste xtc-producenten ter wereld, en een harde crimineel die grof geweld niet schuwt. Agenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (Anna Drijver) gaan undercover en proberen zijn leven binnen te dringen.

Bouman leidt een rustig leventje in zijn villa op een camping op de grens van Nederland en België tot undercoveragenten Bob Lemmens en Kim De Rooij op de camping komen te wonen. De undercoveragenten doen zich voor als een echtpaar om zo stapsgewijs het vertrouwen van de crimineel te winnen. Gaat dit lukken? Makkelijk wordt het in ieder geval niet.

Maak je klaar voor een Nederlandse Netflix-serie vol xtc-labs, drugsafval en liquidaties, kortom: alle ingrediënten die bij een goede thriller horen.

De Netflix-serie Undercover is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Hoe buitengewoon het verhaal ook is, er zijn aanwijzingen voor dat de serie niet geheel fictief is. Vermoedelijk is de serie geïnspireerd op het leven van de Eindhovense drugsbaron Janus van W. die na een undercoveroperatie veroordeeld werd tot tien jaar cel, maar in 2015 vervroegd vrijkwam op de voorwaarde dat hij zich nooit meer in België zou laten zien. Waar de drugscrimineel zich momenteel bevindt is onbekend.

De Nederlandse Netflix-serie is een succes en krijgt snel een vervolg

De serie telt tien afleveringen en deze staan nu op Netflix. Kijken dus. Undercover werd al eerder uitgezonden op televisie in onder andere België, Duitsland, en Zwitserland. De opnames voor Undercover seizoen 2 zijn in volle gang, dus je kunt snel meer verwachten. Goed nieuws voor fans van de Nederlandse Netflix-serie.

Het volgende seizoen van Undercover gaat over illegale wapenhandel. Het speelt zich enkele jaren na seizoen 1 af. De verwachting is dat de opnames in september klaar zullen zijn en de show in het voorjaar van 2020 uitgezonden wordt.

Previous «
Next »