Welk type zitmeubel is momenteel populair?

  • Menfacts
  • december 7, 2021
  • Comments Off
type zitmeubelen

Tegenwoordig heb je een scala aan opties als je op zoek gaat naar een nieuw zitmeubel. Uiteraard zijn die altijd onderhevig aan trends. Ook dit jaar zien we weer dat bepaalde zitmeubelen populairder zijn dan andere. Over het algemeen zien we dat vooral relax zitmeubelen, zoals een loungebank of een relaxfauteuil, erg geliefd zijn. Benieuwd welke andere zitmeubelen op het  moment populair zijn? Lees dan snel verder!

Een andere soort bank die nu heel populair is, is een zogenaamde u-bank. Het voordeel hiervan is dat het fijn samenkomen is en dat deze erg prettig zit. U-banken zijn vaak erg groot, dit zorgt ervoor dat je er languit op kunt liggen en heerlijk kan chillen, wat aansluit bij de ‚chill trend.’ Wat ook een voordeel is aan het feit dat de bank vaak erg groot is, is dat je er gemakkelijk met een groot gezelschap op kunt zitten en dus makkelijk mensen kunt ontvangen.

Luxe in je interieur

Een luxe hotel gevoel willen we allemaal wel in huis, toch? Dit kun je creëren door mooie materialen, blikvangers of bijzondere vormen te kiezen voor je zitmeubel. Gedurfde kleuren zoals donkerbruin, bordeaux en olijfgroen horen hier zeker bij. Ook de materialen waarvan het meubel is gemaakt dragen hieraan bij. Door bijvoorbeeld een velvet pouf, bank of kussen in combinatie met jouw zitmeubel te gebruiken, krijgt jouw interieur direct een sfeervolle, luxe uitstraling. Wat dacht je van een mooie olijfgroene bank? Wees niet bang en ga gerust voor iets gedurfders!

Het is ook heerlijk om een goede relaxfauteuil in huis te hebben. Hier kun je dan vaak een leeslampje bij zetten om er vervolgens een goed boek te kunnen lezen. De meeste relaxfauteuils kun je bedienen met een afstandsbediening. Je kunt dan door middel van een knopje de rugleuning omhoog en omlaag doen. Vaak komt er dan ook een voetsteuntje uit de stoel. Op die manier lig je heerlijk op zo’n stoel. Je ziet dat veel mensen het tegenwoordig ideaal vinden om zo’n stoel in huis te hebben. 

De trends op het gebied van tafel stoelen

Qua tafel stoelen is er tegenwoordig ook erg veel mogelijk. Momenteel zijn kleine stoelen erg populair, zoals een draadstoel. Deze zijn gemaakt van ijzer met daarop een kleedje voor comfort. Ook kuipstoelen worden nog veel gekozen, je ziet ze nu vaak met een bovenkant van licht kunststof en een houten onderstel. Ook kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om verschillende stoelen  aan een tafel te zetten. Hierbij wordt er wel gekozen voor stoelen die mooi bij elkaar, anders dan de vintage trend waar zo’n beetje alles bij elkaar kan. Meestal worden er kleuren gekozen die aansluiten bij de rest van het interieur. Verschillende stoelen bij elkaar zetten zorgt voor een speels effect. 

Een populaire kleur wat betreft interieurstijl op het moment is koraal. Dit is een warme kleur die erg veel wordt gebruikt om een warme sfeer in huis neer te zetten. Het is een energieke kleur die perfect past bij zwart, grijs en donkerrood. Will je dus liever een wat rustiger zitmeubel in bijvoorbeeld een van die kleuren, dan kun je wat meer leven in huis brengen door andere zaken in het interieur kleur te geven. Ga jij liever voor een rustige look, maar wel met de kleur koraal of ginger? Kies dan voor deze kleur in kleine accessoires zoals kussens, poefs en plaids op je bank.

Als je op zoek gaat naar een nieuw zitmeubel, dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat het uiteindelijk een geheel wordt. Houd daar rekening mee bij het aanschaffen van ervan. Daarnaast kun je er ook een geheel van maken door de juiste accessoires aan te schaffen. Probeer hierbij op zoek te gaan naar accessoires met een soortgelijke kleur, vorm of patroon.

Previous «
Next »