In bezit van oude munten? Zo kun je ze verkopen!

  • Menfacts
  • juli 20, 2022
  • Comments Off
oude munten

Heb je in het verleden munten gespaard? Dan is het goed mogelijk dat deze munten op dit moment veel waard zijn. Net zoals veel andere producten zijn ook oude munten steeds meer waard geworden.

Maar, wat kun je nou precies met oude munten doen? Je kunt ze in je kast laten liggen, maar je kunt ze ook verkopen. Het verkopen van munten brengt twee voordelen met zich mee:

–   Je maakt iemand anders blij met de munten. Er zijn de nodige mensen die er een sport van maken om zoveel mogelijk unieke munten te verzamelen.

–   Je verdient hier geld mee. Door oude munten te verkopen, verdien je een leuk extra zakcentje. Zeker als het om zeldzame munten gaat, kunnen de totale verdiensten hoog oplopen. De mensen die oude munten sparen, zijn namelijk bereid om hier relatief veel geld aan uit te geven.

Het verkopen van oude munten is daarom erg interessant! Maar, hoe kun je zilveren munten verkopen? Of hoe kun je munten van andere materialen verkopen? We hebben de beste manieren voor je verzameld.

Manier 1: verkoop je munten aan een gespecialiseerd bedrijf

In Nederland zijn meerdere bedrijven actief die oude munten kopen. Deze bedrijven zijn hierin gespecialiseerd en weten zodoende precies wat de waarde van oude munten is. Als je je munten aan zo’n bedrijf verkoopt, krijg je dus een eerlijk en reëel bedrag.

Sommige bedrijven hebben bovendien meerdere filialen door het gehele land. Bij deze filialen kun je langsgaan en vervolgens je oude munten laten beoordelen. Je krijgt dan direct te horen wat de oude munten precies waard zijn.

Tip 2: verkoop je munten via het internet

Op het internet is een levendige handel in oude munten ontstaan. Je kunt snel en makkelijk je gouden munten verkopen online.  Dit is vaak een betrouwbare manier om te handelen, echter moet je wel alert blijven. 

Krijg je een bod binnen dat eigenlijk te mooi is om waar te zijn? Dan is het zaak om direct op je hoede te zijn. Dit is ook het geval als je vreemde vragen of verzoeken binnen krijgt. Houd er dan rekening mee dat er in deze markt oplichters actief zijn.

Dit is volgens experts dan ook niet de meest ideale manier om de munten te verkopen. Je kunt dit beter aan een gespecialiseerd bedrijf doen, zodat je van de gewenste betrouwbaarheid verzekerd bent. Een ander voordeel is dus dat deze bedrijven precies weten wat de munten waard zijn.

Heb je een grote hoeveelheid munten? Dan is het al helemaal aan te raden om voor een gespecialiseerd bedrijf te kiezen. Deze bedrijven kopen namelijk ook grote hoeveelheden munten in één keer.

Previous «
Next »