• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Hoe zorg je ervoor dat je huid na een vakantie langer zijn bruine tint blijft houden?

Hoe zorg je ervoor dat je huid na een vakantie langer zijn bruine tint blijft houden?

  • Rogier
  • juni 9, 2022
  • Comments Off
zo zorg je ervoor dat je huid na een vakantie langer zijn bruine tint blijft houden

Vakanties zijn helaas niet voor altijd, vroeg of laat moet er een einde aan komen. Maar hoewel het thuiskomen je misschien een beetje van je geluk berooft, hoeft het je niet van je kleurtje te beroven. Door een paar gouden regels te volgen, een solide verzorgingsregime aan het werk te zetten en een aantal slimme trucs aan te leren, is het gemakkelijk om die gekleurde huid wat langer te behouden

Een kleurtje ontstaat wanneer blootstelling aan de zon de productie van een bruin pigment, bekend als melanine, in de buitenste laag van de huid, bekend als de opperhuid, veroorzaakt.

Meer dan alleen maar om op te scheppen dat je onlangs op het strand bent geweest, is dit de manier van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon, met name UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor versnelde veroudering, en UVB-stralen. Omdat de huid op natuurlijke wijze echter elke dag miljoenen cellen afstoot en genereert, is de gemiddelde levensverwachting van een kleurtje dat aan zijn lot wordt overgelaten, slechts ongeveer 7-10 dagen als het eenmaal terug is onder een grijze lucht.

De sleutel tot het verlengen van het kleurtje begint al voordat je er die krijgt. Exfoliëren helpt oude huidcellen af ​​te stoten, zodat de zon aan het begin van de levenscyclus op nieuwe cellen kan schijnen. Als je dan ook twee weken voor de vakantie, en op elke dag van die vakantie, een dagelijkse exfoliërende lichaamsreiniging gebruikt, wordt de huid voorbereid op langdurige blootstelling aan de zon en zorg je voor een diepere, gelijkmatige bruine kleur.

langer een bruine huid

Zelfs nadat je weer bent thuisgekomen, moet je om de twee tot drie dagen blijven exfoliëren om een ​​opeenhoping van dode cellen te voorkomen die de huid er dof uit kunnen laten zien. En maak je geen zorgen, dit zal de snelheid waarmee je terugkeert naar je oorspronkelijke tint niet versnellen. Een natuurlijke bruine kleur zit namelijk veel dieper in de huid dan een nep bruin van een zonnebank.

Zon altijd veilig

De verleiding is groot, vooral als je maar een week weg bent, om snel bruin te worden door op een ligstoel te gaan liggen tot je eruit ziet als oud perkament. Dit is echter niet de weg naar een kleurtje. Onze huid is erg intelligent, als het is verbrand, begint het de schade te herstellen door zo snel mogelijk nieuwe cellen aan te maken en de beschadigde af te stoten voordat ze kanker kunnen worden. Dit is wanneer de huid schilfert en je je bruine kleurtje sneller verliest.

Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een breed spectrum, een die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Idealiter moet deze tussen 30 en 50 liggen, afhankelijk van je huidskleur. Alles onder de 15 is totaal niet nuttig.

Alles kan een beetje koud aanvoelen na terugkomst uit een zonnig oorden, waardoor de meesten de temperatuur van de douche hoger moeten zetten om hun huid weer warm te krijgen. Maar hoe goed het ook voelt, bijna kokend water is slecht nieuws voor je kleurtje. Het beschadigt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en ontdoet het lichaam van alle oliën die je nieuwe tint helpen vast te houden. Warme douches dragen bij aan een droge huid, wat de ergste nachtmerrie van een kleurtje is omdat het kan leiden tot vervellen. Het advies? Houd douches koel en gebruik producten die gericht zijn op hydratatie. 

je huid langer zijn bruine tint laten behouden

Melanine productie kunstmatig stimuleren

Er zijn een aantal tabletten, oliën en lotions die beweren niet alleen het bruinen te versnellen, maar ook te helpen behouden. Deze werken meestal door de melanine productie kunstmatig te stimuleren, maar niet alle dermatologen zijn tevreden met de resultaten. Deze producten kunnen leiden tot een toename van donkere vlekken en hyperpigmentatie vanwege de melanine.

Kies in plaats daarvan voor een product dat het vermogen van het lichaam om bruin te worden ondersteunt door de normale celfunctie te stimuleren. Omega 3en biotine zijn bijvoorbeeld geweldige manieren om ervoor te zorgen dat je kleur blijft, lang nadat je thuis bent gekomen.

De belangrijkste stap bij het afweren van de vervaging terwijl je weg bent en als je eenmaal weer thuis bent, is om de huid glad te houden. En dat betekent vochtinbrengende crème. Veel vochtinbrengende crème. De huid moet dagelijks worden gehydrateerd, ongeacht blootstelling aan de zon.

Hoe zorg je ervoor dat je huid na een vakantie langer zijn bruine tint blijft houden

De trieste realiteit is dat een kleurtje alsnog altijd sneller lijkt te vervagen dan je wil. Toch zijn er ook andere manieren om er langer gebruint uit te zien. Elke pastelkleur, van babyblauw tot lichtroze, zal helpen om je bruine kleur te maximaliseren, omdat deze tinten de warme tinten in je huid helpen versterken. Voor mannen met donker haar en een diepe tint, zal het dragen van zwart juist de donkere huid accentueren.”

Previous «
Next »