• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Waar moet je aan denken als je op zoek gaat naar een ICT specialist voor jouw bedrijf?

Waar moet je aan denken als je op zoek gaat naar een ICT specialist voor jouw bedrijf?

  • Menfacts
  • juni 7, 2022
  • Comments Off
ict mkb

Is het een moeilijke beslissing om een ​​ICT-bedrijf te kiezen om al de ICT-behoeften van jouw bedrijf te beheren en te ondersteunen? Omdat er veel verschillende soorten ICT-bedrijven zijn om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke de juiste is voor jou, heb je bijvoorbeeld een MKB bedrijf, dan moet je op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in MKB ICT. Hieronder staan ​​enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een mogelijke kandidaat.

Prijs

De meesten van ons zullen bij het kiezen van een ICT-aanbieder eerst naar de prijs kijken; het zou echter niet de beslissende factor moeten zijn. Inspringen op het goedkoopste aanbod dat je ziet, is niet per se het beste idee, vooral niet als je voor jouw dagelijkse bedrijfsactiviteiten op ICT vertrouwt. Het is belangrijk om na te denken over wat er nu en in de toekomst het beste werkt voor jouw bedrijf. De meeste ICT-aanbieders kunnen je een ruwe schatting geven van de duur van de klus en de prijs. Overweeg dit bij het nadenken over de prijs:

– Stellen ze vooraf betaalde maandelijkse prijzen vast?

– Elk uur in rekening brengen voor ondersteuning op locatie?

– Wat zijn de minimale kosten voor ondersteuning op locatie of ondersteuning op afstand?

– Zijn er voorrijkosten?

– In welke termijnen factureren ze?

ICT-bedrijven hebben allemaal verschillende prijsmodellen, dus het is uiterst belangrijk om te bepalen of het goed bij jouw bedrijf past. Prijzen moeten transparant en eerlijk zijn. Als een bedrijf je geen zelfverzekerde of solide prijsstructuur kan bieden, kan dit een teken zijn dat er iets niet klopt.

Klanttevredenheid

Zoals bij elk bedrijf, is klanttevredenheid een cruciaal onderdeel van een bedrijf. Hoe weet je of de ICT-aanbieder die je overweegt in te huren hoog scoort bij huidige en eerdere klanten? Bij het zoeken naar een plek om te dineren, zullen de meeste mensen Google of Facebook gebruiken om te zien wat anderen te zeggen hebben over een bepaalde restaurant. Dit is niet alleen beperkt tot restaurants, maar elk bedrijf, inclusief ICT-providers. Je kunt beoordelingen en aanbevelingen van echte mensen vinden en de ervaring zien die klanten hebben gehad. Ga op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

– Zijn ze gemakkelijk te bereiken voor ondersteuning?

– Waren ze snel en professioneel?

– Wat is de gemiddelde tijd die nodig is om te reageren?

– Hebben ze een goede staat van dienst bij hun klanten?

– Hebben ze het probleem opgelost?

– Hebben ze geloofwaardige verwijzingsbronnen?

– Werken ze met gerenommeerde leveranciers?

Al deze informatie uit een onbevooroordeelde bron is een integraal onderdeel bij het beoordelen van de geloofwaardigheid van een ICT-provider.

Aandachtsgebied

Een ICT-aanbieder is niet altijd het juiste ICT-bedrijf voor jou. Na de prijs is het belangrijk om de specialiteit of het expertisegebied van een bedrijf te onderzoeken. Kies een bedrijf dat gespecialiseerd is in jouw systeem. Je zou nooit een loodgieter zoeken om een ​​elektrisch punt te installeren, dus zoek niet naar een op Windows gerichte ICT-provider om jouw Apple Mac-omgeving te ondersteunen. Betaal net dat beetje extra, als dat nodig is, om een ​​professional te krijgen! Stel jezelf de volgende vragen:

– Richt het ICT-bedrijf zich alleen op grote ondernemingen, kleine tot middelgrote bedrijven of thuisgebruikers?

– Wat is hun expertisegebied?

– Zijn ze echt gespecialiseerd in beide, Windows- en Mac-computers of slechts één?

– Welke andere diensten bieden ze?

Previous «
Next »