De ideale mannentuin

  • Menfacts
  • februari 15, 2018
  • Comments Off
genieten van de bbq

De tuin wordt vaak ten onrechte bestempeld als het domein van de vrouw. Ook als man kun je een heerlijk plekje creëeren om echte mannendingen te doen, te relaxen op de loungebank en af en toe een bloemetje in de grond te zetten.

Avondje barbecueën

Veel mannen zijn gek op een stukje vlees, en al helemaal wanneer ze het zelf kunnen bakken, braden of grillen. Een barbecue is daarom onmisbaar in de tuin van de man. Je vindt een goede barbecue gewoon in het tuincentrum bij jou in de buurt. Vergeet dus niet even op de barbecue-afdeling te kijken nadat je bij de planten en de loungesets gekeken hebt.

Het barbecueën wordt nog beter wanneer er een koelkast in de buurt staat waar je niet alleen het vlees, maar ook de drank in koud kunt houden. Kies daarnaast voor een grote tafel zodat je al je vrienden zonder problemen uit kunt nodigen voor een avondje grillen.
Ook is het heel vet om een vuurkorf of houtkachel neer te zetten. Welke man houdt er nou niet van om een beetje fikkie te stoken? Bovendien blijven jij en je vrienden warm als het ’s avonds afkoelt. Creëer in de hoek van je tuin een stoere houthakplaats en leg een goede voorraad brandhout aan. Het enige dat je met enige regelmaat moet aanschaffen, zijn de marshmallows.

Buiten is binnen

Om lekker ontspannen te kunnen zitten, is een veranda of andere overkapping een perfecte toevoeging aan je tuin. Deze maakt het mogelijk om extra veel van je tuin te genieten, ook als er nog een fris windje staat. Vooral wie al een houtkachel heeft, maakt met een overkapping zijn tuin tot een echte relaxplek waar je neer kunt ploffen op de loungebank. Zet een leuk boompje of wat vetplanten in potjes neer, zodat je ook wat wat groen in je tuin hebt staan. Geen zin om gras te maaien? Kies dan voor strakke tegels, split, vlonders of grof grind.

Wat betreft de aankleding en sfeer van de tuin zit je met de volgende materialen altijd goed: hout, staal en natuursteen. Zo zijn er complete tafelsets van steigerhout, loungesets met strakke kussens en houten ornamenten te koop om van je tuin een prettige ruimte te maken. Als man zit je vast niet te wachten op een schattig fonteintje of kitscherige rozenstruik. Een elandsgewei aan de muur of een glazen windlicht op een sokkel staan bijvoorbeeld veel stoerder.

Previous «
Next »