• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Wat zijn vandaag de dag slimme manieren om te investeren?

Wat zijn vandaag de dag slimme manieren om te investeren?

  • Rogier
  • October 29, 2019
  • Comments Off
Bitcoin kopen

Als je wat geld over hebt, kun je dat vandaag de dag op de bank zetten. Maar echt lucratief is dat niet. Sterker nog: omdat de inflatie hoger is dan de spaarrente, wordt jouw geld in de loop van de tijd steeds minder waard. Slimmer dan sparen is dan ook om jouw geld te investeren, zodat het op termijn meer waard wordt. Maar hoe doe je dit op een tactische manier, zodat je écht rendement behaalt? De tips en ideeën hieronder helpen je op weg om verstandig te investeren en een financieel kapitaal op te bouwen.

1. Investeer in bitcoins en cryptocurrencies

Een van de meest populaire manieren om snel geld te maken, is investeren in cryptomunten. Dus Bitcoin kopen bijvoorbeeld. Maar naast de bitcoin zijn er ook veel andere digitale munten in omloop. Deze worden ook wel altcoins genoemd, zoals de Litecoin, ReddCoin, Riple en Etherium. Aangezien de koers van Bitcoin momenteel laag staat, is de aankoop van Bitcoins of andere cryptocurrencies nu aantrekkelijk. Voor uitgebreide informatie over Bitcoins en andere cryptocurrency kun je ook terecht bij Beste Bank. Ga je over tot de aanschaf van cryptocurrency, zorg dan wel dat je meerdere munten inkoopt om het risico te spreiden. En investeer alleen geld dat je kunt missen.

2. Het huis verbouwen en vergroten

Het huis verbouwen door een dakkapel te plaatsen of een serre aan te bouwen, is altijd een lucratieve investering. Een verbouwing zorgt ervoor dat jouw huis direct meer waard wordt. Mocht je jouw woning ooit gaan verkopen, dan betaalt de uitbouw zich dubbel en dwars terug!

3. Koop grond in Duitsland

Vergeleken met Nederland is Duitse grond en/of vastgoed al snel vijftig procent goedkoper. In sommige gebieden in Duitsland, zoals in het voormalige Oost-Duitsland, kun je voor 18.000 euro een lap grond van 20.000 m2 kopen, terwijl in de Eifel in Duitsland, dicht bij Nederland, bouwgronden van 500 m2 te koop staan voor minder dan 15.000 euro.

4. Investeer in duurzame energie

In deze tijd is duurzame energie altijd een goede investering. Een groeiend aantal Nederlanders belegt zijn geld in bijvoorbeeld zonnepanelen, windenergie of laadpalen. Het gemiddelde rendement bij zonnepanelen en windenergie kan 6 procent bedragen. Bij laadpalen kan het rendement oplopen tot 5 procent.

5. Koop een voorraad goud en/of zilver

Al decennialang zijn goud en zilver goede edelmetalen om in te beleggen. Nog steeds strijk je met beleggen in goud of zilver zo’n 6 tot 8 procent rendement op. Een veilige manier van beleggen die een stuk lucratiever is dan je spaargeld op de bank laten staan!

6. Koop een klassieke auto

Door een klassieke auto aan te schaffen en die jarenlang in bezit te houden, kun je flink geld verdienen. De gemiddelde rendementen die bezitters van historische auto’s tussen 2005 en 2015 opstreken, lagen tussen de 12 en 15 procent. Wel is het natuurlijk handig dat je alleen in oudere auto’s investeert als je enig verstand hebt van de technische specificaties en eigenschappen van klassieke auto’s.

Previous «
Next »