The story of Ferrari 2017

  • Menfacts
  • juni 8, 2017
  • Comments Off
ferrari 2017

Ferrari, de ultieme droom van iedere man

Het woord Ferrari wekt bij mannen direct emoties op. Iedere man associeert het Italiaanse topmerk met prachtige bolides, snelheid en mooie vrouwen. Dat was 40 jaar geleden zo, dat is vandaag de dag zo en dat zal in 2030 het geval zijn. Ferrari staat garant voor drie, voor mannen belangrijke zaken, te weten pure kracht, stijl en opvallen bij de dames. Die kracht is overigens ook te horen. Het brullen van de motoren doet direct denken aan de koning van de jungle. Mannen krijgen nachtmerries bij de gedachte van een elektrisch aangedreven bolide. Niet omdat de kracht afneemt, maar omdat een Ferrari nooit stil aan je voorbij mag glijden. Hij wil gehoord worden.

Ferrari 2017

Dankzij Sebastian Vettel is Ferrari dit jaar bezig aan een opmars in de Formule 1. De rode bolide leidt het veld weer, zoals de diehards dat het liefst zien. Of het Vettel lukt in 2017 wereldkampioen te worden? De tijd zal het leren. Naast F1 piloot is Vettel te zien in Ferrari commercials, zoals bij de introductie van de nieuwste telg, de LaFerrari Aperta. Na een paar testrondjes wist Vettel niet meer uit te roepen dan “Mamma Mia”. Dat echter drukt precies uit wat deze superauto biedt: alles. Later sprak hij vol lof over de motor, die een geluid produceert dat als muziek in zijn oren klinkt.

Type Ferrari 2017

In 2017 wordt de 2017 Ferrari GTC4Lusso op de markt gebracht, de snelste Ferrari ooit gemaakt. De 6,5 liter Berlinetta motor, met zijn 12 cilinders, levert een onwaarschijnlijke 588 KW aan power. Hij is voorzien van het Electric Power Steering systeem en introduceert het allernieuwste snufje van Ferrari, namelijk het Virtual Short Wheelbase 2.0 system (PCV). Alles wordt uit de kast gehaald voor een perfecte wegligging en een optimale beheersing van de enorme kracht.

type ferrari 2017

Ferrari GTC4Lusso

Verschillende soorten Ferrari’s

Ferrari 2017 staat voor innovatie, zoals dat van dit merk verwacht mag worden. Maar zelfs Ferrari kan niet om de trend en de nieuwe eisen heen. Vandaar de Ferrari LaFerrari (zie uitgelichte afbeelding), de eerste hybride bolide die het merk ooit maakte. Voorzien van een elektrische motor biedt deze prachtige auto een maximale snelheid van 350 km, bij een maximaal vermogen van maar liefst 963 CV. Wordt bij normale auto’s gemeten hoeveel tijd ze nodig hebben om van 0 naar 100 km te komen, met de LaFerrari staat een nieuw fenomeen op de weg: van 0 naar 200 (!) in niet meer dan 7 seconden. Dat is zelfs sneller dan het nieuwe type Ferrari 2017. De technologie maakt het mogelijk en dat zonder het kenmerkende geluid te verliezen.

Dromen

Iedere Ferrari die in de loop der jaren gemaakt is, laat mannen dromen. Dat geldt voor de Ferrari Dino net zo hard als voor de 488 Spider. Daarbij gaat het vaak helemaal niet om de snelheid die deze auto’s kunnen produceren, maar om de schoonheid, de uitstraling. Wie rijdend in een Ferrari gespot wordt, weet dat hij overstelpt zal worden door vragen en complimentjes. Hij wordt het middelpunt van een positieve soort van jaloezie. Dankzij de autotentoonstelling bestaat de kans om een Ferrari live te aanschouwen. In 2017 zullen vooral de LaFerrari en de Aperta de show stelen. Voor de liefhebbers van de verschillende soorten Ferrari’s ligt een bezoek aan een oldtimer show misschien eerder voor de hand. Wat het wordt, is eigenlijk niet zo van belang, want in alle gevallen draait het om een merk dat droomauto’s produceert. Ferrari houdt hier rekening mee en biedt dan ook allerlei kleding en andere artikelen aan, voorzien van de prachtige zwarte stallion, voor liefhebbers van het merk.

ferrari aperta

Ferrari Aperta

Previous «
Next »