• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Verplichte klusjes in de tuin. Gebruik betonelementen voor een opgeruimde en nette tuin

Verplichte klusjes in de tuin. Gebruik betonelementen voor een opgeruimde en nette tuin

  • Menfacts
  • september 30, 2018
  • Comments Off

Het onderhoud van je tuin is één van de verplichte klusjes in je tuin. Vooral na een lange en koude winter waar je niets in je tuin hebt kunnen doen, kan het flink aanpoten zijn. Als het eerste voorjaarszonnetje weer tevoorschijn komt en je wilt buiten genieten dan wil je namelijk wel een opgeruimde en nette tuin hebben. Maar juist het schoonmaken van een tuin is niet echt de hobby van iedereen. Vooral het schrobben van bestrating of het onkruid wieden uit je gazon en bloem- en plantenborders is iets waar veel mensen tegenop zien. Er is wel een manier om je tuin er gemakkelijk netjes en opgeruimd er uit te laten zien en wat ook niet veel onderhoud kost. Dit kun je bewerkstelligen door een paar of juist veel betonelementen in je tuin aan te brengen.

Stapelblokken

Betonnen stapelblokken zijn ideaal voor iedere tuin. Vooral om het feit dat stapelblokken zeer veelzijdig zijn. Wil je een mooie tuin creeeren met verhogingen en toch netjes afwerken zonder het risico op inzakken van een verhoging? Stapelblokken kunnen dit voor je oplossen. Met stapelblokken creëer je prachtige verhogingen die er ook nog strak uitzien en geen onderhoud vergen. Ook kunnen stapelblokken ideaal fungeren als een rand langs de bestrating of je kunt er zelfs een bloembak naar eigen wens mee maken.

Betonnen traptreden

Als je hoogteverschillen in je tuin hebt, kun je deze bekleden met een mooi aangelegde trap. Dit vinden veel mensen lastig om te creëren. Maar niet als je kant-en-klare betonnen traptreden gebruikt. De traptreden zijn in verschillende kleuren beton en in verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat je helemaal zelf je eigen trap kunt ontwerpen. Overigens zijn traptreden en betonelementen van Betondingen.nl eenvoudig en snel online te bestellen.

Betonbielzen

Voor een prachtige en nette afwerking van je tuin kunnen betonbielzen eigenlijk niet ontbreken. Als je bijvoorbeeld veel waarde hecht aan een net afgewerkt tuinpad, dan kun je met betonbielzen een mooie padrand creëren. Ook betonbielzen zijn erg veelzijdig, waardoor je ze ook kunt gebruiken om hoogteverschillen in de tuin te maken, plantenbakken, of je kunt er een muur van maken.

Betonnen fietsbeugels

Je tuin wordt regelmatig ontsiert door rondslingerende fietsen van de kinderen? Maak een hoekje waar de fietsen buiten gestald kunnen worden en plaats daar bijvoorbeeld vier betonnen fietsbeugels naast elkaar. De fietsbeugel zelf is van staal, maar de voet is in beton gegoten en kun je gemakkelijk ingraven. Zo staan straks alle fietsen in het gezin strak naast elkaar gestald.

Previous «
Next »