Bezoek Brouwerij Wilderen

  • Menfacts
  • juni 7, 2017
  • Comments Off

In de bekende Hoeve Nicolaï in Wilderen vind je de moderne Brouwerij Wilderen. Reeds sinds 1642 beschikt de hoeve over een brouwerij die door de tientallen jaren heen constant vernieuwd is. In 2007 besloot het duo Mike Janssen en Roniek Van Bree om de vervallen hoeve en haar gebouwen nieuw leven in te blazen: vandaag de dag kun je er terecht bij een hele bijzondere brouwerij van zowel bier als de destillatie van sterke alcohol zoals gin en whiskey.

Brouwerij Wilderen: het gebouw

In de brouwerij zie je zowel elementen van vroeger terug als hypermoderne apparatuur waar diverse soorten bier mee wordt vervaardigd. Daarnaast is er nog een stokerij aanwezig voor het stoken (distilleren) van verschillende dranken. Het leuke is dat de brouwerij te bezoeken is: je kunt met een groep vrienden een rondleiding boeken. Kom achteraf genieten van een heerlijk biertje in het brouwerijcafé waar plek is voor maximaal 160 personen. Leuk als vrijgezellenuitje of gewoon een middagje uit.

Verschillende bieren

Brouwerij Wilderen brouwt bieren met grote liefde voor het vak. De brouwers hebben dan ook de beste ingrediënten bij elkaar gebracht voor speciale bieren. Zo maakt de brouwerij het biertje Wilderen Goud: Wilderen Goud is een blond biertje met 6,2% alcohol. Het doet hier en daar denken aan een licht abdijbiertje en is ideaal voor de warme zomermaanden. Ook is de brouwerij verantwoordelijk voor het biertje Kanunnik Triple: Kanunnik Triple is een viergranenbier met een zachte en kruidige smaak. Het meest opvallende ingrediënt is zonder meer rogge, wat het biertje een kenmerkende smaak geeft.

Ook kun je bij de brouwerij terecht voor een Kriek, namelijk de Wilderen Kriek. De Wilderen Kriek is een fruitig kersenbiertje met een frisse afdronk. Heerlijk bij een bierproeverij ter afwisseling of tijdens een warme zomeravond. Tot slot maakt Wilderen Bier de Wildere Cuvée Clarisse: een aromatisch biertje met vleugen zoethout en kaneel. Lekker voor in de herfst en als proeverijbier.

kanunnik triple wilderen goud wilderen kriek

Gedistilleerde dranken

Naast bier maakt Brouwerij Wilderen diverse gedistilleerde dranken. Hiervan is de Eau-de-Bière het absolute paradepaardje: een gedistilleerd drankje gemaakt van Kanunnik Triple. Ook kun je er terecht voor Wilderen Graanjenever, Wilderen Double You Gin, Wild Weasel Whiskey, Wilderen Wiggle en Wilderen Omerta Rum. De distillaten en de bieren worden verkocht aan horecagelegenheden en aan groothandels. Als consument kun je dus op verschillende locaties terecht voor deze smaakvolle drankjes van Brouwerij Wilderen.

Extra leuk weetje: de brouwerij maakt tevens Wilderen Hopkaas: kaas met het kruidenmengsel van de Triple Kanunnik. Ook hebben ze speciale Eau-de-Bière pralines: chocolaatjes met een vulling van Wilderse Eau-de-Bière. Misschien een ideetje als cadeau voor een van je vrienden?

Kom langs voor Wilderen Bier

Bij Brouwerij Wilderen kun je een unieke rondleiding boeken die volledig op maat te maken is. Bij een standaard rondleiding krijgen jullie 45 minuten een rondleiding door de brouwerij en de stokerij plus een consumptie en een postkaart. Liever een privérondleiding? Ook dat is mogelijk. Kijk op de website van de brouwerij voor meer informatie omtrent dergelijke rondleidingen. Reserven kan alleen via de website.

Previous «
Next »