Mythen en feiten over de behandeling van roos

  • Rogier
  • februari 14, 2023
  • Comments Off
feiten over de behandeling van roos

Ik geef toe, roos is een lange strijd van mij geweest. Het is niet iets waar ik bijzonder trots op ben, en ik heb nooit echt kunnen vaststellen waar het begon en waarom het van tijd tot tijd terugkomt, maar het blijft toch een probleem. Als iemand die behoorlijk actief is, denk ik graag dat het afkomstig is van natuurlijke opbouw door zweet en vuil. De voortdurende strijd heeft ertoe geleid dat ik veel potentiële remedies ben gaan zoeken, terwijl ik probeer iets te vinden dat het schilferen stopt en mijn haar voedt. Hoewel ik eindelijk iets heb gevonden dat voor mij werkt, is roos een zeer variabel probleem en is er geen pasklare oplossing.

Wat ik wou dat ik eerder had geweten is het feit wat roos precies is. Het zijn kleine grijze of witte huidschilfers die van je hoofdhuid komen. Die schilfers kunnen worden veroorzaakt door allerlei symptomen, of het nu gaat om een ​​specifiek soort dermatitis, ontsteking, eczeem of gewoon een slechte haar hygiëne. Zelfs overmatige lichaamsbeweging kan roos veroorzaken.

Wat de reden ook is, het is belangrijk om eerst grip te krijgen op de oorzaak van de schilfers. Je zult meer succes hebben door je op de oorzaak te richten in tegenstelling tot de roos zelf. Als je merkt dat jouw inspanningen niet succesvol zijn, is het misschien tijd om een ​​dermatoloog te raadplegen.

Algemeen onderhoud

Laten we het eerst hebben over haar hygiëne. Een goede, regelmatige verzorging van je haar en hoofdhuid is een van de meest effectieve manieren om roos goed te bestrijden. Je moet eerst exfoliëren. Exfoliëren met een hoogwaardige kam helpt voorkomen dat de huid poriën verstopt raken en verwijdert vuil of oude haarproducten aan het oppervlak dat zou kunnen bijdragen aan de productie van schilfers. Kammen helpt ook om nieuw bloed onder de huid te laten circuleren, wat helpt bij de groei van de huid.

Mythen en feiten over de behandeling van roos

Om een ​​aantal andere redenen is het ook van vitaal belang om zo snel mogelijk te douchen nadat je veel hebt gezweet. Zweten kan namelijk overmatige olieproductie veroorzaken en kan leiden tot hoofdhuid opbouw en verstopte poriën om zich te vullen met bacteriën, wat irritatie, droogheid en schilfers op je hoofdhuid kan veroorzaken.

Het juiste actieve ingrediënt vinden

Er zijn meerdere actieve ingrediënten die worden gebruikt in gewone roos shampoos om schilfering te bestrijden, maar niet allen zijn gelijk. Er zijn een paar veel voorkomende actieve ingrediënten zoals Zinc Pyrithione (ZPT) omdat het, van alle geteste alternatieven, de zachtste, meest gebruikte en consequent bewezen toevoeging is door zijn effectiviteit bij alle haartypes in klinische proeven.

De sleutel is het vinden van de juiste combinatie van ingrediënten die het beste werken voor je huid en haar. Houd er rekening mee dat sommige traditionele ingrediënten voor het bestrijden van roos hoofdhuid irritatie of verkleuring van gekleurd haar kunnen veroorzaken.

Wat te vermijden bij roos behandelingen?

Ten slotte is het de moeite waard om even de tijd te nemen om te begrijpen waar je juist vanaf moet blijven. De grote merken pompen veel onnodige chemicaliën en geuren in hun producten, die, omwille van de marketing, zeggen dat ze een doel dienen, maar in werkelijkheid waarschijnlijk meer schade aan je haar bezorgen dan goed zullen doen.

Veel van de gebruikelijke hoofd huidverzorgingsproducten die je misschien kent, gebruiken sulfaten, wat kunstmatige schuimmiddelen zijn. Die middelen kunnen de hoofdhuid verder uitdrogen of irriteren. Dat is de reden waarom sommige van de duurdere shampoo producten niet zo rijk aan schuim zijn: het is niet omdat ze niet werken, maar eerder omdat ze natuurlijker zijn.

alles over de behandeling van roos

Goedkopere producten gebruiken vaak synthetische geuren, die niet echt gereguleerd zijn, en waardoor bedrijven allerlei lelijke dingen aan hun formuleringen toe kunnen voegen.

Natuurlijk, als je merkt dat makkelijk verkrijgbare producten niet werken, is het waarschijnlijk tijd om een ​​dermatoloog te raadplegen, want er kan een diepere oorzaak zijn voor je roos. Elke hoofdhuid is anders, dus het kan nooit kwaad om met een getrainde arts te praten om te weten te komen wat goed voor je is.

Previous «
Next »