Trappist Westvleteren 8: een exclusief biertje

  • Menfacts
  • januari 12, 2017
  • Comments Off

Trappist Westvleteren 8 is één van de smaakvolle biertjes van de Westvleteren trappistenbieren. Westvleteren trappistenbier is bier dat gebrouwen wordt door de ervaren en gepassioneerde monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, ook wel West-Vlaanderen genoemd. Meer over dit bijzondere biertje, lees je op deze pagina.

De Westvleteren brouwerij: een korte kennismaking

De Westvleteren brouwerij is een brouwerij die bij de Sint-Sixtusabdij hoort. Deze abdij werd gebouwd in het jaar 1831 en al direct een connectie met bier. De bouwvakkers die de abdij bouwden, hadden namelijk recht op het drinken van twee glazen bier per dag. Dit bier was niet het Westvleteren bier dat we vandaag de dag kennen, maar een biertje met een laag alcoholpercentage van amper 2 procent. Pas later begonnen de monniken van de abdij met het brouwen van bier om in hun levensbehoeften te voorzien en vandaag de dag wordt dit nog altijd gedaan.

trappist westvleteren 8

De Westvleteren brouwerij heeft door de jaren heen verschillende trappistbieren op de markt gebracht. Hieronder valt ook de Westvleteren 8, een populair trappistbiertje met 8,8 procent alcohol. Het is een exclusieve trappistbier, dat je even moet zoeken voor je het biertje kunt proeven. Er zijn maar weinig cafés die het bier op voorraad hebben, want er is een beperkte voorraad.  Wil je graag een Trappis Westvleteren 8 proberen, dan zul je hiervoor op de bier verkoop pagina van de Sint-Sixtusabdij Westvleteren contact op moeten nemen. Vervolgens kun je langskomen en maar 1 kratje per keer meenemen. Vervolgens mag je met jouw auto en/ of telefoonnummer pas weer over 60 dagen terugkomen voor een ander kratje; een waar exclusief biertje dus!  Toch is het trappistbier de zoektocht zeker waard, want de smaak van dit Westvleteren biertje is echt uniek. Meer over deze smaak, lees je in onderstaande alinea.

De unieke smaak van trappist Westvleteren 8

Trappist Westvleteren 8 is een exclusief biertje met een bijzondere smaak. Vooral liefhebbers van vrij zwaar bier zullen Westvleteren 8 lekker vinden, want deze trappist is erg vol en vrij zwaar van smaak. Wat het biertje zo bijzonder maakt, is het feit dat Westvleteren 8 de perfecte balans tussen de verschillende aroma’s in het bier combineert. Proef je dit biertje, dan proef je duidelijk de zoete smaak van gedroogde vruchten, maar ook de rokerige smaak van geroosterde noten en uiteraard de karakteristieke smaak van trappistbier. Je moet een paar slokken nemen om alle smaken van het bier thuis te kunnen brengen, simpelweg omdat de smaken zo goed met elkaar combineren en zo helemaal samenvallen.

Door de perfecte combinatie van verschillende smaken is het biertje niet alleen vol, maar ook goed in balans. Door de balans van het trappistbier, drink je Westvleteren 8 vrij gemakkelijk weg. Dit maakt het bijzondere biertje geschikt voor de liefhebbers van zwaarder bier, maar ook voor de beginnende trappistdrinker.

Previous «
Next »