Wolfenstein: The Old Blood

  • Menfacts
  • januari 11, 2017
  • Comments Off

Wolfenstein: the new order was bij zijn release in 2014 voor velen misschien wel de game van het jaar. Het spel voegde ontzettend veel nieuwe zaken toe aan het first person shooter-genre en combineerde dat met heerlijke over the top-actie en een sterk verhaal. Met Wolfenstein: The Old Blood is er nu ook een stand alone DLC op de markt. Deze prequel kan als aparte game gespeeld worden en is simpelweg één van de strafste games van de afgelopen jaren.

Een geschiedeniswolfenstein 3d

Iedereen die min of meer mee is met de geschiedenis van games kent de naam Wolfenstein wel. Het is dan ook één van de langstlopende series in het wereldje. Het originele spel kwam al in 1981 uit maar het was Wolfenstein 3D in 1992 dat echt revolutionair genoemd mocht worden. In essentie was dit spel van John Romero en Tom Hall de definitieve doorbraak van het nieuwe first person shooter genre. De jaren nadien waren behoorlijk flauw te noemen tot in 2014 Wolfenstein: The New Order opduikt en een echte knock-out punch geeft.

Wolfenstein: The Old Blood

Wolfenstein: The Old Blood is een prequel van The New Order en bestaat uit acht chapters. Het verhaal is relatief simpel: B.J. Blazkowicz keert terug naar het meer dan iconische kasteel Wolfenstein. Zijn opdracht? Een geheim document bemachtigen. Het spreekt echter voor zich dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan. De reusachtige Rudi Jäger vormt een behoorlijk struikelblok. In het tweede deel van de game neem je het op tegen Helga: een personage dat nu al een klassieker is.

Gameplay

Qua gameplay brengt Wolfenstein: The Old Blood in de eerste verhaallijn veel van wat je al had in The New Order. Je krijgt de keuze tussen stealth en gewoon knallen, al is de sluipmethode waarschijnlijk toch net iets effectiever. Waar de game wel verschilt van zijn voorganger ligt hem in een aantal nieuwe gameplay-technieken. Ook maken een drietal nieuwe vuurwapens hun opwachting en het moet gezegd worden: krachtig zijn ze zeker.
In de tweede verhaallijn? Dan zijn er toch significantere wijzigingen. Gooi hier gerust de stealth maar overboord en ga voor bruut geweld. In dit deel maken zombies immers hun opwachting en die kunnen maar op één manier echt hun schepper ontmoeten: door lekker hard te knallen.

wolfenstein the old blood 1

Het verdict?

Wolfenstein: The Old Blood is eigenlijk een schitterende game. Voor fans van de serie en van The New Order is het een ideale uitbreiding van dat game. Voor mensen die er helemaal niks van kennen? Een prachtige instap in het genre dat dankzij zijn lage prijs vast en zeker ook als stand alone-titel gespeeld kan worden.

Previous «
Next »