The Ardmore Lecagy

  • Menfacts
  • januari 8, 2017
  • Comments Off

The Ardmore Legacy whisky is een droge Single Malt whisky. Deze mooie honingkleurige whisky is sinds 2014 op de markt. Het is de opvolger van Ardmore Traditional Cask whisky. The Ardmore Legacy is gedistilleerd op de voor de Ardmore distilleerderij kenmerkende en traditionele wijze. Het heeft een licht rokerige smaak en kenmerkt zich door rijke, zoete aroma’s op de neus, zoals toffee, honing en vanille. In de mond proef je de volle en romige vanille met een vleugje van de rokerige houtskool. De afdronk is droog, pittig en kruidig.

Single Malt whisky; The Ardmore Lecagy

Een Single Malt whisky houdt in dat het proces volledig bij één en dezelfde distilleerderij heeft plaatsgevonden. De whisky is volledig uit vermouten gerst gedistilleerd. Single Malt whisky heeft een alcoholpercentage van tenminste 40% en is minimaal drie jaar gelagerd op eikenhouten vaten. Zo ook bij de Ardmore Legacy. De maximale smaak en aroma dankt The Ardmore Legacy Single Malt whisky aan het geheel eigen proces waarbij Ardmore de whisky slechts filtert om eventuele deeltjes te verwijderen.

Ardmore Distillery

In 1898 richtte William Teacher de Ardmore Distillery op. Inmiddels is Ardmore onderdeel van Allied Distilleries. Je vind Ardmore Distillery in Schotland, om precies te zijn in Kennethmont. Dit kleine plaatsje ligt zo’n 8 mijl van Huntly in Aberdeenshire. De nabijheid van de spoorlijn van en naar Glasgow maakte het mogelijk materialen en ingrediënten te vervoeren. Het traditionele distilleerproces van Ardmore is op dit moment nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van het begin in 1898. De distilleerderij gebruikt bronwater afkomstig van Knockandy Hill voor het distilleren van al haar whisky’s. Ardmore stookt haar ketels nog altijd op kolen. De whisky’s van Ardmore zijn duidelijk te herkennen aan het aroma van rook in zowel geur als smaak. Dit komt door het traditionele gebruik van de Highland turf voor het drogen van de gemoute gerst. Naast The Ardmore Legacy distilleert Ardmore verder ook whisky’s als Tradition, Port Wood Finish en Triple Wood.

Previous «
Next »