• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Naar welke landen op vakantie in de nazomer? 5 tips!

Naar welke landen op vakantie in de nazomer? 5 tips!

  • Menfacts
  • juli 27, 2022
  • Comments Off

Heb je het plan om er in de nazomer nog lekker op uit te trekken? Zeker doen! In veel landen kun je namelijk genieten van zomers weer, als thuis de herfst al in aantocht is. Dan moet je natuurlijk wel even weten waar je het best naartoe kunt gaan om de zon na te jagen. Dít zijn de beste landen om de nazomer te vieren met een vakantie.

Turkije

Aangezien er in Turkije een ander klimaat is, blijft de warmte er veel langer hangen. Wil je in september of oktober nog op reis gaan? Denk dan zeker aan dit land: in de nazomer ligt de gemiddelde temperatuur er nog rond de 25 graden Celsius. Dat is niet mis! Je kunt dan ook zeker je zomerse outfits in je koffers stoppen. Neem een stevige koffer mee, waar al je benodigdheden in passen. Een Samsonite koffer kent een sterk design. Verder zijn er niet enorm veel toeristen meer te vinden, wat je vakantie een stuk relaxter maakt. En in Turkije is er veel te beleven: of je nu naar een geheel verzorgd all inclusive resort gaat of juist kiest voor een actieve reis in de natuur.

Griekenland

Nog zo’n populaire vakantiebestemming in de nazomer? Dat is Griekenland! In het hoogseizoen is het vaak erg heet in Griekenland. Als je daar niet van houdt, kun je deze vakantiebestemming op dat moment maar beter overslaan. In september en oktober ligt de temperatuur er echter een stukje lager, wat maakt dat je gewoon dingen kunt ondernemen tijdens de reis. Maar als je de hele dag aan het strand of het zwembad wilt liggen, kan dat uiteraard ook. Bezoek een van de eilanden of blijf op het vasteland: Griekenland heeft veel te bieden.

Italië

Het eten, de prachtige steden en de cultuur: Italië is een enorm geliefd vakantieland. Ook in de nazomer kun je hier nog heerlijk vertoeven. Met name als je wat zuidelijker gaat zitten in het land. Net als in Griekenland geldt ook hier weer: je kunt net wat meer activiteiten ondernemen in de nazomer, als de temperaturen iets lager liggen. En dat is mooi meegenomen, want er is veel te ontdekken in het wonderschone Italië. Van musea tot architectuur!

Spanje

Waar het in Frankrijk in de nazomer langzaamaan alweer een beetje koel begint te worden, blijft het in Spanje vaak nog net wat langer warm. Bezoek de kust, met mooie steden zoals Barcelona en Valencia. Of ga juist in het midden van het land op vakantie, naar Madrid. Om maar iets te noemen! Er is heel veel keuze.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden horen bij Spanje, maar liggen een stuk zuidelijker. Dit betekent dus dat je ook hier mooi weer hebt, vrijwel jaarrond. Bezoek daarom zeker eens Tenerife of Gran Canaria. Het eilandgevoel is heerlijk: hier heb je écht vakantie. De omgeving is heel toeristvriendelijk, mocht je dit belangrijk vinden. Zo kun je dus geheel comfortabel je vakantie vieren in de nazomer.

Previous «
Next »