3 tips voor het reinigen van de binnenkant van de auto

  • Menfacts
  • juli 29, 2022
  • Comments Off
auto schoonmaken

De meeste mannen hebben het goed bekeken tegenwoordig en sturen hun auto eenvoudigweg door de wasstraat wanneer hij vuil is geworden. Geen gedoe meer met emmers water en strepen op de lak. De wasstraat doet het grote werk en jij hoeft enkel te blijven zitten en kan je weg enkele minuten later weer vervolgen. Dat neemt niet weg dat de binnenkant nog altijd zelf gedaan moet worden. Vergeet dat vooral niet, want een vuile binnenkant kan het rijgenot enorm beïnvloeden. Niet alleen voor jou, maar ook voor je passagiers.

Wil je voortaan altijd over een schone auto beschikken? Zowel aan de buiten- als binnenkant? Maar wil je hier niet te veel tijd aan kwijt zijn? Maak gebruik van de volgende drie tips en dan gaat dit je zeker lukken.

1.      Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin dan alvast met het in huis halen van de juiste schoonmaakmiddelen. Geloof ons, een spiegel schoonmaken wil je echt niet met een simpel doekje en allesreiniger doen. De kans is dan groot dat je straks niets meer in je spiegel kan zien door de hoeveelheid strepen. Sla daarom voldoende speciale reinigers in voor de binnenkant van de auto en denk ook aan het kopen van microvezeldoekjes. Microvezeldoekjes zijn extra zacht voor het interieur en laten geen strepen achter.

Let wel op dat je microvezeldoekjes nooit in de droger gooit. Anders verliezen ze hun goede, zuigende werking.

2.      Begin met opruimen

Reis je veel met de auto? En/of heb je kinderen? Dan is de kans groot dat de auto eens in de maand echt goed opgeruimd moet worden. Misschien zelfs nog wel vaker. Denk aan lege flesjes die her en der op de grond liggen, vetvlekken, etensresten, maar ook losse boekjes, speelgoed en andere rommeltjes. Om over parkeertickets nog maar te zwijgen. Opruimen moet dan ook écht regelmatig gebeuren. Je moet er immers niet aan denken dat je baas straks een keer mee wil rijden en jij eerst een hele lading zooi uit de auto opzij moet duwen. Ook tijdens een eerste date geeft dit niet bepaald een goede eerste indruk.

3.      Gebruik een goede, krachtige stofzuiger

Je neemt nogal wat rommel mee onder je voeten. Telkens als je opnieuw in- en uitstapt blijft dit in de bekleding hangen. Ook wanneer er wel eens gegeten wordt in de auto, kan dit de nodige rommel veroorzaken. Belangrijk dat dit op tijd wordt opgezogen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe lastiger het wordt om het uit de bekleding en matjes te krijgen. Sommige mensen maken gebruik van een kruimeldief. Dit is immers lekker gemakkelijk mee te pakken als je de auto begint te reinigen. Het is echter verstandiger om een gewone krachtige stofzuiger te gebruiken. Met een verlengsnoer kun je deze waarschijnlijk eenvoudig mee naar buiten nemen, zodat je in één klap alle rommel in de auto kunt opzuigen. Zo bespaar je jezelf heel wat extra werk en zal je merken dat het er van binnen direct stukken beter uitziet.

Previous «
Next »