• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • 5 veelgemaakte fouten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

5 veelgemaakte fouten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

  • Menfacts
  • november 16, 2022
  • Comments Off
zakelijke autoverzekering

Net als voor personenauto’s geldt ook voor bedrijfsauto’s dat je er de weg niet mee op mag als ze niet verzekerd zijn. Je kunt dus niet om een zakelijke autoverzekering heen wanneer je een auto koopt die je voor jouw bedrijf wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een geschikte verzekering? Lees dan vooral verder. Hieronder hebben wij namelijk 5 veelgemaakte fouten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering op een rijtje gezet.

1. Verzekering afsluiten bij de eerste beste verzekeraar
Heb je een zakelijke autoverzekering nodig? Grote kans dat je zoekt op ‘zakelijke autoverzekering afsluiten’. Omdat deze zoekopdracht een groot aantal resultaten oplevert, besluit je misschien om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten bij de eerste beste verzekeraar. Dit kan inderdaad de beste autoverzekering zijn, maar die kans is niet bijzonder groot. Kijk daarom liever nog even verder voordat je de knoop doorhakt. In dat geval lukt het je vast om de beste zakelijke autoverzekering te vinden.

2. Je niet verdiepen in de dekkingen
Bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering kom je voor de nodige keuzes te staan. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen hoe je jouw bedrijfsauto verzekert. Sommige ondernemers kiezen lukraak een dekking uit zonder zich hierin te verdiepen. Wanneer je deze aanpak hanteert, is jouw bedrijfsauto waarschijnlijk niet goed verzekerd. Verdiep je daarom altijd eerst in de verschillende dekkingen en sluit vervolgens pas een verzekering af.

3. Aanvullende verzekeringen links laten liggen
Naast de standaarddekkingen kun je een zakelijke autoverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen. Omdat een autoverzekering hierdoor duurder wordt, laten sommige ondernemers ze bij voorbaat al links liggen. Dit is niet verstandig, want je kunt uiteindelijk ook veel geld besparen met een aanvullende autoverzekering. Je bent hiermee namelijk beter verzekerd, waardoor bepaalde schade mogelijk toch vergoed wordt. Vandaar dat het zeker de moeite waard is om deze verzekeringen te bekijken.

4. Je laten leiden door de prijs
Veel ondernemers willen hun kosten zo laag mogelijk houden. Geldt dit ook voor jou? Dan sluit je mogelijk de goedkoopste zakelijke autoverzekering af. Om de goedkoopste verzekering te vinden, kun je gebruik maken van een vergelijkingssite als 123bestelautoverzekering.nl. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren de goedkoopste autoverzekering te vinden. Toch is het verstandig om verder te kijken dan de prijs. Het is immers veel belangrijker dat je goed verzekerd bent.

5. Niet naar de voorwaarden kijken
Voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit, moet je eerst akkoord gaan met de voorwaarden. Helaas nemen veel ondernemers niet de moeite om deze voorwaarden door te lezen. Geldt dit ook voor jou? Dan krijg je mogelijk al snel spijt van jouw keuze. De zakelijke autoverzekering kan namelijk een stuk minder goed zijn dan je op voorhand dacht. Kijk daarom altijd naar de voorwaarden voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit.

Previous «
Next »