• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Carbidschieten voor een spectaculaire dag met al je vrienden

Carbidschieten voor een spectaculaire dag met al je vrienden

  • Menfacts
  • mei 3, 2017
  • Comments Off
carbid kopen

Heerlijk als het mooie weer zich aandient.

Gezellig met vrienden en familie de barbecue aanslingeren, een biertje drinken en genieten.
Op zo’n dag wil je niet alleen maar stilzitten maar zoek je een leuke inspanning waar iedereen zich mee kan vermaken.
Carbid schieten is dan een spectaculaire activiteit waar jong en oud plezier aan heeft. Zo wordt het een dag waar nog lang over nagepraat gaat worden!

Maar hoe werkt het carbid schieten en waar kun je carbid kopen?

Voordat je carbid gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat carbid precies is en wat er gebeurd bij carbidcarbidschieten. Carbid is een mengsel van koolstof en calciumoxide. Het ziet eruit als een stuk steen wat reageert als het met water in contact komt.
Bij de reactie die ontstaat door het contact met water ontstaat acetyleengas. Dit gas is behoorlijk explosief door een zeer snelle verbranding.
En dit is waar het om draait bij carbid schieten!
Carbid wordt in een melkbus gelegd en wordt licht bevochtigd. Daarna wordt de bus afgesloten met de deksel of bijvoorbeeld een voetbal.
Omdat het carbid is bevochtigd komt er acetyleen vrij.
In de onderkant van de melkbus zit een klein gaatje. Gebruik een fakkel om via dit gat het gas te ontsteken. Hou het altijd veilig!
De ontsteking zorgt voor de harde dreun waarbij de deksel, of de bal, tientallen meters de lucht in wordt geblazen.
Timing is van belang. Het vereist oefening om erachter te komen wanneer er voldoende gas (maar niet teveel) is vrijgekomen om de klap te bewerkstelligen.
Carbid schieten met behulp van een melkbus is veilig omdat deze stevig genoeg is om de klap op te vangen. Graaf de bus voor de helft in de grond.
Het gebruik van een bal in plaats van een deksel als afsluiting is wat veiliger. En leuk voor de kinderen, zij vinden het prachtig de bal weer terug te vinden nadat deze het luchtruim heeft gekozen.

Er zijn regels met betrekking tot carbid schieten in verband met veiligheid.

Per gemeente kunnen er verschillende regels zijn opgezet, normaal gesproken gelden deze regels rondom de jaarwisseling. Ga je voor 100% veiligheid, vraag dan even na bij de gemeente wat de desbetreffende regels zijn omtrent carbidschieten.
Zorg dat je op een ruime open, niet in woongebied liggende vlakte bent zoals een weiland. Hou ruim afstand want het weggeschoten object kan tientallen meters afleggen. Gebruik oordoppen vanwege de oorverdovende klap die carbid schieten geeft.

Carbid kopen kun je gemakkelijk online doen waar je ook de overige benodigdheden vindt. Zo kun je online ook vrij eenvoudig een melkbus kopen en de bijbehorende deksel of bal.
Je wilt het natuurlijk wel in één keer goed doen en de omstanders laten genieten van het spektakel.
Proosten met je vrienden op de spectaculaire oorverdovende dreunen van het carbid schieten! Mooier kan het niet..

Save

Previous «
Next »