Baltic Tripel

  • Menfacts
  • mei 2, 2017
  • Comments Off

Baltic Tripel: pittig en krachtig

Baltic Tripel is blond en zit vol power en het is subtiel en fruitig. Met andere woorden: dit is wat mannen graag hebben! Het is een stevig biertje met een alcoholpercentage van 9.5%. Het is een bier van hoge gisting (of bovengisting). Dit is een vrij moeilijk rijpingsproces maar met een uitstekend resultaat. De Insel-Brauerei kaapte niet voor niets 8 maal goud weg op de World Bear Awards 2016. Hun Baltic Tripel is sinds kort bij Albert Heijn te verkrijgen, dus je hebt geen enkel excuus meer om het niet te drinken!

Hoe Baltic Tripel serveren?

Serveer Baltic Triple op een drinktemperatuur van 16┬░. Kies voor de Baltic Triple een tulpvormig glas. Dit houdt de aroma’s en de smaken goed in het glas. Hou het glas bij het inschenken schuin en giet het bier langzaam in het glas ter hoogte van je duim. Laat het glas langzaam rechtop komen. Zo bekom je een mooie schuimkraag en ziet Baltic Tripel er op zijn best uit. Wil je echt klassevol serveren? Giet dan een gedeelte in het glas en serveer dit samen met het flesje aan je gast. Plaats het etiket naar voren zodat je gast een optimaal zicht heeft op de stijlvolle fles.

Waar en wanneer drink je Baltic Tripel?

Dit stevige bier kan overal en altijd gedronken worden. Het kan een goeie maaltijd begeleiden of je kunt het bij een assortiment kaas aanbieden. Het gaat uitstekend bij een portie worst of gefrituurde hapjes. Drink het in de zomer op het terras of in de winter bij het haardvuur. Het belangrijkste is dat je dit biertje met smaak en bij goed gezelschap drinkt. Deel het met je vrienden als je voetbal kijkt in je mancave. Deel het met je vader na een hard dagje werken in de tuin. Het is vooral een bier om te degusteren en te genieten.

Previous «
Next »