De televisieserie the OA, is het wat?

  • Menfacts
  • april 2, 2018
  • Comments Off

Netflix blijft doodleuk succesproducties opstapelen. Mooi! Zo heb je altijd wat te bingewatchen. Zoals de veelbesproken televisieserie the OA, bijvoorbeeld. Keek je Stranger Things in één ruk uit? Kunnen je stalen zenuwen een nieuwe mindfuck vanjewelste aan? Natuurlijk kunnen ze dat! Zet je dan schrap voor flink wat spanning en mysterie in the OA.

Vaag of gewoon geniaal?

De televisieserie the OA: je lust het of niet. De serie zaaide afgelopen jaar aardig wat verdeeldheid onder de kijkers. Fans prezen het meeslepende plot, doorspekt met sciencefiction, bovennatuurlijke elementen, en onthullende flashbacks. Meer sceptische zielen hielden het op een compleet van de pot gerukte verhaallijn.

Zweverig en vaag, of gewoon geniaal? Na de ontknoping heb je sowieso genoeg gespreksstof voor bij een biertje in de kroeg.

Mysterieuze verdwijning

Michigan, Amerika. Zeven jaar na haar mysterieuze verdwijning duikt een blinde jonge vrouw plots weer op. De dood gewaande Prairie Johnson kan bovendien plots perfect zien. Een mirakel? Of zit er een meer duistere verklaring achter? Acht afleveringen lang ontdek je waar het meisje al die tijd zat. Of beter gezegd: the OA – zoals ze zich nu noemt.

Gestoorde wetenschapper

Opgesloten in de ondergrondse bunker van een gestoorde wetenschapper. Of welk koosnaampje geef je anders aan een vent die experimenteert op jonge mannen en vrouwen met bijna-doodervaringen? In de booswicht van dienst herken je voormalige Harry Potter-schurk Jason Isaacs. Zijn smoelwerk al eens goed bekeken? Altijd een prima keuze als je een gestoorde wetenschapper zoekt.

Terwijl de FBI naar antwoorden snuffelt, ronselt Prairie een merkwaardig groepje bondgenoten. Onder hen een aan lager wal geraakte lerares, een transgender, en een tiener met een wel heel kort lontje. Samen smeden ze een even gewaagd als geschift plan om Prairies lotgenoten te bevrijden. En dan is er nog een portaal naar een andere dimensie …

Met de goedkeuring van Brad Pitt!

Kan je het nog volgen? Nee? Dat ligt heus niet aan jou. Is the OA dan toch wat van de pot gerukt? Of net onweerstaanbaar? Ontdek het zelf op Netflix.

De populaire Amerikaanse streamingdienst bestelde alvast een tweede seizoen. Puik plan! Fijn detail: Brad Pitts productiebedrijfje Plan B Entertainment werkte mee aan the OA. Als er één man smaakt heeft …

En ja, hoofdactrice Brit Marling mag er anders ook wel wezen hoor!

Previous «
Next »