Geef je huis meer licht

  • Menfacts
  • april 8, 2018
  • Comments Off
meer licht

Breng meer licht in huis!

Is je huis vaak erg donker en ongezellig? Zorg dan voor meer licht in huis! Licht brengt veel meer gezelligheid en sfeer in huis als het op de juiste manier is ingericht. En het is bovendien ook wenselijk als je aan het klussen bent en extra licht wel kunt gebruiken.

Zoek de juiste lampen

Met de juiste lampen kan je jouw interieur al flink laten opleven. Er zijn veel soorten lampen met verschillende opvallende designs die al een groot verschil maken als ze goed worden geplaatst. Kijk altijd hoeveel lichtopbrengst (lumen) de lampen geven. Een redelijke lichtopbrengst per lamp start van 250 lumen. Bij een grotere kamer kan je het beste de lampen op diverse punten zetten, of spots in diverse richtingen laten schijnen. Dit zorgt voor een goede verdeling van het licht. Ook de stralingshoek is belangrijk, deze bepaalt hoe breed de lichtbundel van de lamp is. Donkere hoeken in een kamer moet je eigenlijk vermijden. Het kan handig zijn om met een extra stopcontact en/of schakelmateriaal de plekken die niet goed genoeg verlicht worden toch extra te laten verlichten.

Domotica

Naast de juiste lampen doe je er goed aan om te investeren in Smart Domotica. Hiermee kan je jouw verlichting nog eens op de juiste momenten inschakelen en jouw inrichting met diverse kleuren en lichtsterktes laten opleven. Met het juiste schakelmateriaal hiervoor kan je een heel goed lichtplan opzetten. Op deze manier kan je met je smartphone of tablet het licht in je huis beheren. Dit kan zelfs op afstand via het internet.

Bespaar geld

Niet alleen de lichtopbrengst is belangrijk. Het stroomverbruik loopt ook op naar mate er meer lampen gebruikt worden. Kies dus altijd voor LED lampen. Deze verbruiken zeer weinig stroom (3-5 watt)en passen zo prima in een groot lichtplan. Deze zuinige lampen worden verkocht voor een redelijk prijsje in de meeste winkels. Let wel altijd op welk type aansluiting je hebt en wat de mogelijkheden zijn. Niet alle LED lampen zijn even goed en hebben niet altijd een smartfunctie.

Previous «
Next »