• Homepage
  • >
  • Series
  • >
  • Laat je meeslepen in de duistere wereld van True Detective

Laat je meeslepen in de duistere wereld van True Detective

  • Menfacts
  • maart 19, 2019
  • Comments Off
true detective

Er is tegenwoordig van alles te zien op tv dankzij streamingsdiensten zoals Netflix of YouTube Premium. Helaas is lang niet alles van even goede kwaliteit. Netflix biedt je de mogelijkheid om via een druk op de knop een leuke serie te bingewatchen, maar tegelijkertijd loop je wel het risico dat je verzandt in een serie van bedroevend lage kwaliteit. HBO levert eigenlijk altijd steevast topseries af van hoge en extreem hoge kwaliteit. True Detective is dan ook een serie uit de stal van HBO en is van ongekende kwaliteit. Vooral het eerste seizoen wordt door velen geroemd vanwege de prestaties van de acteurs, het script en het meeslepende mysterie rondom een bijna 20 jaar voortslepende moordzaak. De serie is gemaakt door Nico Pizzolatto en hij baseerde de filosofie van het karakter Rust Cohle op het filosofisch getinte boek A Conspiracy Against the Human Race. De invloed van dit boek wordt in de eerste aflevering meteen duidelijk tijdens een iconische auto scene waarin Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Marty Hart (Woody Harrelson) diep ingaan op de vraag of het leven de moeite waard is en of het menselijke bewustzijn niet eigenlijk gewoon één grote evolutionaire misstap is geweest. Deze scene zet meteen de pessimistische toon voor de rest van het eerste seizoen. Het draait in True Detective in de eerste plaats om een moordzaak in Louisiana. De sfeer van de serie is bijna net zo donker en pessimistisch als de filosofie van Rust Cohle. Hoewel het verhaal uiteraard belangrijk is, draait het toch vooral ook om de karakters van Rust Cohle en Marty Hart en hoe zij zich tijdens de 20 jaar durende moordzaak ontwikkelen. 

True Detective seizoen 2

Na het uitstekende eerste seizoen moest er dus wel een vervolg komen. True Detective is echter een anthologie. Dat betekent dat elk seizoen op zichzelf staat. Het is niet zo dat je bijvoorbeeld 5 seizoenen moet afkijken voordat je weet hoe het afloopt. Na 8 afleveringen is het verhaal dus meteen afgelopen. In seizoen 2 volg je dan ook 4 andere karakters en een volledig nieuwe moordzaak. De hoofrollen worden vertolkt door: 

• Rachel McAdams 
• Colin Farrell 
• Taylor Kitsch 
• Vince Vaughn 

True Detective seizoen 3

In het derde seizoen heeft men weer voor een format met twee detectives gekozen die de serie dragen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het tweede seizoen van True Detective niet zo goed werd ontvangen. Hoewel het verhaal en de prestaties zeker niet slecht zijn, kon het tweede seizoen zich niet meten met de bizar hoge kwaliteit van het eerste seizoen. De lat was zo hoog gelegd, dat de volgende seizoenen eigenlijk alleen maar konden tegenvallen. Mocht je nog niets van True Detective hebben gezien, dan is het dus een idee om te beginnen met seizoen 2 en 3. Het derde seizoen is pas net (2019) uitgezonden en in de hoofdrol kun je de Oscarwinnaar Mahershala Ali bewonderen. Het derde seizoen is wederom erg sterk met een mysterieuze moordzaak rondom twee kinderen, maar het eerste seizoen van True Detective zal hoogstwaarschijnlijk nooit meer overtroffen worden.

Previous «
Next »