Stoere schuttingen voor een echte mannentuin

  • Menfacts
  • april 30, 2017
  • Comments Off

Een echte man wil uiteraard niet vanuit zijn tuin uitkijken op een tuttige schutting. Een stoere schutting daarentegen maakt een mannentuin helemaal af. Schuttingen krijgen een stoer uiterlijk door te kiezen voor het juiste materiaal of door een mannelijke kleur of afbeelding in de schutting te verwerken. Vergeet bij het kiezen van een schutting echter ook de praktische zaken niet.

Niets is zo mannelijk als beton

Geen materiaal straalt zoveel mannelijkheid uit als beton. Het harde materiaal is niet alleen ideaal om pottenkijkers het zicht op je tuin volledig te belemmeren, maar houdt ook inbrekers tegen. Betonnen schuttingen zijn bovendien vrijwel onmogelijk te beschadigen. Waar een schutting van een lichter materiaal al snel omver wordt gewaaid tijdens een storm of eenvoudig beschadigd raakt door een ongeluk of vandalisme, daar doorstaat een betonnen schutting vrijwel alles. Betonnen schuttingen bieden privacy, maar belemmeren ook je eigen uitzicht. Woon je in een landelijk gebied en kijk je graag uit op het omliggende landschap, dan zijn metalen of ijzeren schuttingen een geschikt mannelijk alternatief. Voeg voor een extra mannelijke uitstraling én om elke inbreker angst aan te jagen vlijmscherpe punten toe aan de bovenzijde van de metalen of ijzeren schutting.

Denk ook aan geluidwering

Heb je van jouw tuin je eigen man cave gemaakt? Dan is een schutting ook ideaal om straatlawaai tegen te houden zodat je helemaal kunt genieten van je rust of je favoriete muziek. Beton is van alle materialen het meest geluidwerend, zodat een betonnen schutting ook om deze reden ideaal is.

Een mannelijke kleur of afbeelding

Vrijwel elke schutting kan geverfd worden in de meest uiteenlopende kleuren. Dit geldt niet alleen voor houten of betonnen schuttingen, maar ook voor schuttingen gemaakt van bijvoorbeeld composiet of aluminium. Heeft de kale schutting nog niet echt een mannelijke look, dan brengt een laag verf hier eenvoudig verandering in. Kies voor een mannelijke kleur óf ga voor iets echt bijzonders en laat een fraaie muurtekening op je schutting aanbrengen. Verf bijvoorbeeld bokshandschoenen op de schutting of kies voor een muurtekening die voor jou persoonlijk een speciale betekenis heeft. Zie de muurtekening als een tatoeage voor je schutting en kies de meest mannelijke tekst of afbeelding die je kunt bedenken. Ideaal voor een muurtekening is uiteraard een schutting die bestaat uit één vlak (zoals een betonnen schutting) in plaats van een erfafscheiding bestaande uit bijvoorbeeld aluminium palen.

Previous «
Next »