• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Hoe bereid je je voor op een roadtrip op de Route 66?

Hoe bereid je je voor op een roadtrip op de Route 66?

  • Menfacts
  • november 16, 2018
  • Comments Off

Een Route 66 road trip is een avontuur langs de waarschijnlijk meest beroemde weg ter wereld. De historische Route 66 beslaat meer dan 3000 kilometer en doorkruist 8 staten, beginnend in Chicago, Illinois en eindigend aan de Pacifische kust in Santa Monica, Californië. Gezien zijn “66” -benaming in 1926, werd het een goed bereisde snelweg, die mensen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar bracht.

voorbereiden route 66Visum Amerika aanvragen

De eerste stap van je planning begint met het aanvragen van een visum om de Verenigde Staten binnen te mogen. Dit kan vrij eenvoudig door je aanvraag online indienen. Op de officiële website kan je je voor een ESTA aanmelden. Dit kost je net geen 20 euro en zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de VS.

Bepaal hoeveel tijd je hebt

Route 66 is een erg lange autoweg waardoor het wellicht onmogelijk wordt om de hele afstand af te leggen. Kijk dus goed na hoeveel dagen verlof je hebt voor deze vakantie. Hou er rekening mee dat het om een langeafstandsvlucht gaat en je nog met een tijdsverschil zit.

Kies het deel van de route dat je wil doenroute 66 voorberieding

Nu je hebt bepaald hoe lang je in de VS kan blijven, is het tijd om te bepalen welk deel van de route je zal afleggen. Wil je beginnen in Chicago, de start van de route? Of eerder het gevoel meemaken hoe het is om aan te komen in Santa Monica? Of ga je toch eerder voor een deel met heel wat bezienswaardigheden onderweg? Kies niet te ruim, want je zal onderweg uiteraard vaak willen stoppen. Het gaat namelijk om de ervaring en niet de afstand. Te veel rijden zal ook snel vermoeiend zijn.

Bepaal je budget

Om niet voor verrassingen te komen te staan, is het aan te raden een reisbudget op te stellen. Deze omvat onder andere de kost van het huren van je wagen, de brandstof, je maaltijden en de accommodaties onderweg.

Kies een goede reisverzekering

Nu je research over de route en de vele bezienswaardigheden er op zit, ben je nog niet aan het einde van je voorbereiding van deze roadtrip. Je zal heel veel kilometers afleggen, waardoor een goede verzekering erg handig is. Ga zowel voor een persoonlijke reisverzekering als voor een autoverzekering. Zo kan je met een gerust hart aftellen naar de roadtrip van je leven!    

Previous «
Next »