Waar je op moet letten bij de aanschaf van een rubberboot

  • Menfacts
  • november 3, 2020
  • Comments Off
rubberboot met console

Als je naar buiten kijkt, lijkt dit niet de beste tijd om een rubberboot te kopen. Het is weer koud geworden en de dagen dat we ons op of rond het water vermaakten lijken ver achter ons te liggen. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch is nu een prima tijd om een rubberboot te kopen. Waarom? Omdat de meeste mensen pas weer vanaf het voorjaar op zoek gaan naar een rubberboot, stijgen de prijzen dan. In het najaar zijn veel minder mensen op zoek, en kun je vaak voor een veel betere prijs een rubberboot aanschaffen. Of het nu gaat om een rubberboot met console, of zonder, je moet weten waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen. Daar helpen we je hieronder mee.

Met hoeveel personen wil je van de boot gebruik maken?

Met een rubberboot kun je samen met familie en vrienden genieten van uren vaarplezier. Dit soort boten zijn er natuurlijk er in verschillende soorten en maten. Welke opblaasbare rubberboot is dan geschikt voor jou? Dat is afhankelijk van jouw wensen. Bedenk van te voren met hoeveel personen je wil gaan varen. Je hebt opblaasbare rubberboten oplopend van 1 persoon tot 5 personen. Ben je van plan om op zomerse dagen gezellig met je geliefde een stukje te varen? Neem dan eens een kijkje bij een kleinere opblaasbare rubberboot. Wil je juist liever met het hele gezin op pad? Dan kun je beter kijken naar een wat grotere rubberboot.

Bodemtype rubberboot kiezen

De tweede afweging die je moet maken is welk bodemtype je wil. Zo heb je de rubberboot met luchtbodem. Dit soort bodems hebben een V-bodem, wat de vaareigenschappen ten goede komt. Hiernaast heb je ook de lattenbodem, hierbij bestaat de bodem uit houten latten, zoals bij een multiplex bodem. De derde optie die je hebt bij het kiezen van het type bodem is de aluminium bodem. Deze is stabiel, stevig en zo goed als onderhoudsvrij.

Bepaal hoeveel PK’s je nodig hebt

Hoe meer de opblaasbare rubberboot moet kunnen dragen, dus met hoe meer gewicht (lees mensen) je gaat varen, hoe hoger je wilt dat de topsnelheid van de boot is en dus  hoe meer PK je nodig hebt. Bij twee personen heb je ten minste 2,5 PK nodig, bij drie personen ten minste 4-5 PK, bij vier personen ten minste 10 PK, bij vijf personen ten minste 15 PK en bij zes personen ten minste 20 PK. Het is erg belangrijk om de juiste hoeveelheid PK’s te kiezen, als je er te weinig hebt, zul je minder plezier uit het varen halen.

Previous «
Next »