Je huis opfleuren om grote kamerplanten

  • Menfacts
  • October 31, 2020
  • Comments Off
grote planten

Grote kamerplanten zijn een eyecatcher in je huis. Hierdoor kun je woonkamer er veel gezelliger een meer aangekleed uit zien. Maar niet alleen in een woonkamer staat een kamerplant mooi, ook op een kantoor kunnen grote kamerplanten zorgen voor een gezellige sfeer en het ziet er mooi gedecoreerd uit. Naast dat een grote kamerplant er mooi uitziet, heeft het ook positieve effecten. Grote kamerplanten zijn vaak makkelijker te onthouden dan kleine kamerplanten en hebben een luchtzuiverend effect. Maar, niet elke grote kamerplant heeft dezelfde zorg nodig. Daarom is het belangrijk dat jij weet hoe jij de verschillende kamerplanten moet verzorgen, want je wilt natuurlijk niet dat de eyecatcher in woonkamer verzuipt. Wil je meer weten over de verschillende grote kamerplanten en hoe je ze moet verzorgen? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier meer over in deze blog.

De bananenplant

De bananenplant ook wel Musa acuminata ‘Dwarf Cavendish’ genoemd, is een tropische plant. De stam van de bananenplant is dik en vanuit daar vormen zich bladeren die uit verschillende punten van de stam groeien. Deze plant heeft regelmatig voeding nodig en groeit het snelst als de plant op een warme, lichte en vochtige plek staat. Daarnaast heeft de plant veel water nodig, maar de wortels mogen niet in het vocht staan. 

Strelitzia

De strelitzia is een grote kamerplant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Deze plant heeft grote groene bladeren die een veerachtige vorm hebben, hierdoor geeft de plant een jungle look aan de ruimte. Zet de plant op een plek waar die veel licht krijgt, maar niet direct in de zon. De Strelitzia zou in de zomermaanden ook een mooi plekje buiten kunnen krijgen, maar let wel op dat de plant geen natte voeten krijgt. 

Kentiapalm

Een andere grote kamerplant die wij aanraden is de Kentia Palm. Deze grote kamerplant weet alle vuile luchtdeeltjes om te zetten in groene energie dankzij zijn prachtig groene bladeren. De kentia palm heeft weinig verzorging nodig, dit komt omdat die heel erg sterk is. 

Kamerplanten bestellen bij Fleurdirect

Fleurdirect heeft veel verschillende grote kamerplanten in hun assortiment. Hierdoor moet er wel een tussen zitten die in jouw woonkamer past. Heb je nog een vraag? Neem dan eens een kijkje op de website of neem contact op met een van de experts, zij helpen je graag verder.

Previous «
Next »