De voorjaarstrends voor mannen

  • Menfacts
  • maart 16, 2021
  • Comments Off
voorjaarstrends mannen

Het voorjaar is nu echt weer in zicht. Zeker nu we alweer een paar dagen hebben gehad die aanvoelden als de lente, lijken we te ontwaken uit onze winterslaap, ook wat betreft onze kleding. 2020 was niet het jaar waarvan we gehoopt hadden dat het zou worden. Ten tijden van lockdowns en social distancing, bleek mode meer dan ooit een spiegel te zijn van de tijd en stond vooral comfort voorop. In 2021 zet die trend zich voort, maar verschijnen er ook aantal nieuwe trends die ons leven letterlijk meer kleur zullen geven. Van comfortabele wijde jeans heren en relaxte pakken tot pastel en felgekleurde items en van stijlvolle schoenen van het Nederlandse Filling Pieces tot loungewear; dit zijn de grootste trends die we voor 2021 verwachten op het gebied van mode.

Duurzaamheid komt terug in collecties

Trends zijn al lang geen wispelturige verschijnselen meer die de consument aanzetten om elk half jaar een nieuw garderobe te kopen. Of dat je er niet ‘bijhoort’ als je die ene schoen een jaar later nog draagt. Met het oog op het behouden van de planeet kiezen consumenten, en dus ook ontwerpers, steeds vaker voor een langdurige inspiratie zoals een tijdperk als de jaren ’80 of bepaalde silhouetten om mee te spelen. Zo kun je nog steeds je garderobe aanvullen zonder dat het heel duidelijk dé trend van het moment is.

Het deel van de mannen die hier gevoelig voor is, is sowieso een stuk kleiner. Mannen kiezen toch sneller voor dat wat we al kennen en voelen ons daar fijn in. Het is immers niet het kledingstuk, maar de drager die de kleding tot iets stijlvols maakt.

Wijd, wijder, wijdst

Bye, bye skinny jeans; 2021 staat volledig in het teken van wijde en losse denim broeken, met een dikke knipoog naar de jaren 90. Waar we de afgelopen jaren veel mannen zagen lopen in strakke jeans, heeft de ‚bulky schoenentrend’ ervoor gezorgd dat ook de broeken weer wijder mogen. In de nasleep van de vele working from home-looks komt comfort nu ook bovenaan te staan bij jeans – misschien wel een van de meest oncomfortabele kleding-items, zeker als het strakke modellen zijn. Het comfy item verscheen op de catwalks waar al snel duidelijk werd dat je deze jeans varianten nooit meer wil uittrekken.

Brede schouders

De wijde trend zien we dit jaar niet alleen in jeans collecties verschijnen. Ook in andere items zien we het terug komen. Brede schouders, wijde broekspijpen en loszittende pakken; we zagen het onder meer bij Casablanca, Ermenegildo Zegna en Hermès. De collecties zijn ver voor de pandemie ontworpen, maar het relaxte gevoel van kleding hadden de ontwerpers al snel in de smiezen. Uiteraard blijft een nauwsluitend pak dat jouw lichaam mooi accentueert favoriet, maar een uitstapje naar iets groters kan best. Dit voorjaar is je kans.

Sobere kleuren

Dan de makkelijkste trend die er bestaat: alles zwart. iedereen zit er goed uit in een zwart pak en kleuren als wit, donkerblauw en grijs staan ook bijna iedereen. Het is een kwestie van de juiste items bij elkaar zoeken en er voor zorgen dat je niet te sober oogt. Tip is om te werken met een soort lijnenspel. De pakken van Prada zijn bijvoorbeeld heel strak gesneden dit seizoen, terwijl Jil Sander met diezelfde lijnen juist meer oversized jasjes en T-shirts uitbrengt. Door met laagjes te werken in neutrale kleuren creëer je alsnog een interessante combinatie.

De felle kleuren trend

Zijn pastels toch iets te zacht voor je, dan heb je altijd nog de felle kleuren. Geen neon, dat is iets van vorig jaar en een trend die niet echt door zette. Rijke kleuren als brandweerrood en koningsblauw zijn echter een mooie toevoeging aan je basispalet van wit, zwart en grijs. Zo val je net wat meer op en laat je ook nog zien dat je durft. Niet iedereen kan kanariegeel of gifgroen hebben, maar het is vooral de combinatie die de kleurkeuze maakt of kraakt.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo