• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Dingen die je kunt doen om een pandemie door te komen

Dingen die je kunt doen om een pandemie door te komen

  • Menfacts
  • maart 18, 2021
  • Comments Off
Dingen die je kunt doen om een pandemie door te komen

Corona houdt ons nu al ruim een jaar in zijn macht. Waar we in het begin vaak nog dachten dat het wel snel zou overwaaien hebben de vele doden, quarantaines en de avondklok ons doen inzien hoe serieus deze pandemie is. En dus zitten we met zijn allen veel meer thuis en komen we vaak bijna niet meer op de werkplek. Alles speelt zich tussen dezelfde muren af en het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je manieren vindt om je tussen die muren te ontspannen. Om het thuis zitten wat afwisselender te maken, hebben we hieronder wat zaken op een rijtje gezet over hoe je jezelf thuis kunt bezig houden.

Netflix hoeft niet je enige bron van series en films te zijn

Een van de eerste dingen die mensen doen als ze veel thuis zijn is op de bank hangen en series of films bingen. Niets mis mee, want dit kan een heerlijke manier zijn om even te ontsnappen uit de realiteit en je gedachten volledig te kunnen verzetten. Als jij graag series of films kijkt, is het goed om te weten dat Netflix niet de enige bron hiervoor hoeft te zijn. Zo hebben veel omroepen hun programma’s online staan en worden er speciale websites opgezet voor series. Zo kun je alle afleveringen van FC De Kampioenen terugkijken op een speciaal daarvoor ontwikkelde site. Dat lees je goed, alle afleveringen, van seizoen 1 tot en met seizoen 21.

Zorg dat je in shape blijft, of komt

Nu we veel tijd thuis doorbrengen, en de sportscholen nog steeds dicht zijn, is het verstandig om te zorgen dat je in shape blijft, of dat je deze extra tijd thuis gebruikt om in vorm te komen. Zo zijn er meer dan genoeg work outs die je thuis kunt doen, en daar hoef je echt geen dure fitness apparaten voor aan te schaffen. Met de volgende items kom je al een heel eind: dumbbells, fitness elastiek, sportmat, springtouw en pull up bar. Op internet zijn er tal van instructie video’s, of artikelen, te vinden om je met deze hulpmiddelen fit te houden of maken. Zorg dat je voor jezelf een trainingsschema opstelt, op die manier kun je je oefeningen opbouwen en heb je een houvast. 

Neem planten in huis

Heb je geen tuin, maar wel groene vingers? Dan is nu de tijd om wat planten aan te schaffen voor je woning. Het is goed voor de zuurstof binnenshuis, maar het brengt ook leven in huis en planten zorgen voor een fijne, warme sfeer. Daarnaast brengt de verzorging van de binnenplanten een ritme met zich mee, wat ook goed is in tijde van langdurig thuis zijn. En voor de vrijgezellen onder ons: als je op 1,5 meter iemand hebt ontmoet die met je mee naar huis gaat, dan zijn de meeste vrouwen onder de indruk als je planten in huis hebt, iets wat bij alleenstaande mannen eerder uitzondering dan regel is. 

Word een thuiskok

Verdiep je in koken en ga eens nieuwe recepten uitproberen. Voor veel mensen is koken een noodzakelijk kwaad, dat tussen andere activiteiten (snel) gedaan moet worden. Nu je echter meer tijd thuis doorbrengt, kun je ontdekken dat koken ook heel fijn kan zijn, en rustgevend. Daarnaast geeft het een enorme voldoening om een eigen bereide maaltijd te maken die zo uit een restaurant zou kunnen komen. Dus ga eens op zoek naar een kookboek dat bij je past, of zoek online naar lekkere gerechten. Op deze manier eet je ook nog eens gezonder. Uit eten is nog steeds wel een dingetje en op deze manier is dat helemaal niet meer nodig, maar kun je je date thuis uitnodigen voor een maaltijd. Dat die dan zelf is gemaakt, zal altijd hoge ogen gooien.

Previous «
Next »