Welke elektrische auto’s kunnen we in 2021 verwachten?

  • Menfacts
  • maart 18, 2021
  • Comments Off
elektrische-voertuigen-2021-1

Het hebben van een elektrische auto is een echte trend te noemen tegenwoordig. Bijna ieder automerk heeft dan ook wel een elektrisch model in de vitrine staan om zijn klanten tot een zuinigere manier van rijden te verleiden. Uiteraard is een elektrische auto een duurzamere optie dan het rijden van een auto op fossiele brandstoffen. Echter, het minder belasten van het milieu is allang niet meer de enige reden voor het aanschaffen van een elektrische auto.

De keuzes tegenwoordig zijn ook gebaseerd op uiterlijk, waarmee je met een elektrische auto al bijna net zo ver kunt rijden als een auto op benzine of diesel. Merken richten zich op het nog makkelijker en stijlvoller maken van deze manier van vervoer en in dit artikel zal besproken worden welke elektrische auto’s verwacht in 2021 worden. Deze verwachte elektrische auto’s zullen aan iedere verwachting voldoen en worden in prijsklasse opgedeeld om voor iedere consument een passend model te kunnen bieden.

Elektrische auto’s verwacht in 2021

Veel autofabrikanten laten al vroeg in het productieproces van nieuwe modellen weten waar ze mee bezig zijn. Dit is om de interesse van potentiĆ«le klanten te wekken voor hun nieuwste product. Zo is ook al bekend welke auto’s we dit jaar kunnen verwachten op het gebied van elektriciteit als brandstof. De volgende verwachte elektrische auto’s worden dit jaar beschikbaar.

Prijsklasse tot 25.000 euro

1. Dacia Spring Electric

De goedkoopste elektrische auto die in dit artikel besproken zal worden, is de Dacia Spring Electric, welke je voor minder dan 25.000 euro zult kunnen aanschaffen. Het model heeft een actieradius van 225 kilometer en een topsnelheid van 125 kilometer per uur. Elektrische auto’s zijn niet voor iedereen betaalbaar, maar hier brengt deze vijfdeurse hatchback Spring Electric van Dacia snel verandering in. Dacia heeft echter allerminst geprobeerd er een schattig model van te maken en heeft daarom gekozen voor een stoer uiterlijk met donkeroranje tinten.

Met de eenvoudige draaiknop tussen de voorstoelen kunnen alle functies in de auto bestuurd worden, waarbij de auto beschikt over een navigatiesysteem, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. De bagageruimte is opvallend groot, wel 300 liter. Wanneer de achterbank wordt platgelegd wordt deze ruimte zelfs verdubbeld naar 600 liter. Het opladen van een lege batterij duurt gemiddeld 5 uur met een 7,4 kW Wallbox en 8,5 uur met een 3,7 kW Wallbox. Wanneer je niet over een Wallbox beschikt, kun je de auto ook volladen met energie via een stopcontact. Overigens is er ook een eco-modus, waardoor de auto draait op een lager vermogen. Tot slot kunnen de laadstatus en andere interessante opties altijd bijgehouden worden via de My Dacia App.

Prijsklasse tussen 25.000 en 35.000 euro

1. Sono Sion

Sono Motors komt met het volgende laaggeprijsde elektrische model; Sono Sion. Al enige tijd is deze producent bezig met het ontwikkelen van een compacte, elektrische auto met zonnepanelen. De richtprijs ligt net boven de 25.000 euro en dankzij het 35 kWh lithium-ion accupakket zou de auto ongeveer 250 kilometer kunnen afleggen. Het model is al voor zijn lancering dit jaar populair, aangezien meer dan 5000 mensen een reservering hebben gemaakt voor de auto.

Het model heeft allereerst een sterke elektromotor van 109 pk en kan in ongeveer 9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur versnellen. Daarnaast mag de Sono Sion ook een aanhanger trekken die niet zwaarder is dan 750 kilogram. 650 liter bagageruimte past in het model en met de achterbank neergeklapt zelfs wel 1250 liter. Veel componenten van deze elektrische auto zijn afkomstige van het merk BMW, waarnaast IJslands mos is aangebracht in het interieur. Dit materiaal heeft een filterende werking, waardoor stofdeeltjes worden weggefilterd. Het opladen van deze auto gebeurt gedeeltelijk onderweg, zonder dat je er iets van merkt, wat op een zonnige dag 30 tot 40 extra kilometers betekent.

2. Seat el-Born

Voor ongeveer 30.000 euro is dit model van Seat voor jou, waarbij voor een eigenzinnig design is gekozen. Het model heeft namelijk een aerodynamische neus, de wielen zijn breed gepositioneerd en de auto heeft een sportieve uitstraling. Er is ook veel aandacht uitgegaan naar de ruimte in de auto, waarbij de elektrische aandrijflijn weinig ruimte in beslag neemt. Er is een 10-inch touchscreen aangebracht, wat gemakkelijk te bedienen is.

De auto is daarnaast erg zelfstandig, waarbij het in de rijbaan kan blijven, gas kan geven en kan remmen zonder dat je zelf een handeling hoeft te verrichten. Uiteraard betekent dit niet dat je ondertussen andere dingen kunt doen. Het doel hiervan is namelijk het wegnemen van irritatie en moeite tijdens files. Via Intelligent Park Assist wordt ook parkeren erg makkelijk. Deze elektrische auto heeft een vermogen van 104 pk en bereikt in 7,5 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. De actieradius bedraagt 420 kilometer. Het opladen van de auto duurt tenslotte maximaal 7,7 uur bij een laadpaal van 22 kW laadpaal.

Prijsklasse tussen 35.000 en 45.000 euro

1. Opel Mokka-e

Opel komt met het volgende elektrische model, welke een opvallende groene kleur heeft gekregen. De auto gaat vanaf 35.399 euro kosten en beschikt over een actieradius van 332 kilometer. De auto is een opvolger van een bestaand model, de Opel Mokka, welke erg populair was. De elektrische versie is wel 12,5 centimeter korter dan zijn voorganger en heeft een grotere wielbasis gekregen. De auto kan 5 personen kwijt en de bagageruimte is 350 liter groot.

De output van de Mokka-e is afhankelijk van de gekozen rijstand, waarbij er de keuze is tussen Normal, Eco en Sport. Bij Normal is er een vermogen van 109 pk, bij Eco 81,6 pk en bij Sport wordt 136 pk bereikt. Het opladen van de auto kan via een Wallbox en een snellader. Daarnaast kan de auto ook aangesloten worden op het huishoudelijke stopcontact. Een volle batterij kan in 5 uur en een kwartier opgeladen worden en door middel van snelladen kan 12 minuten per 100 kilometer aan extra rijbereik gehaald worden.

2. Hyundai Ioniq 5

De tweede elektrische auto in deze prijsklasse is van Hyundai en kan via dezelfde drie manieren als het model van Opel opgeladen worden. De auto onderscheid zichzelf door zijn biologische interieur, waarbij de stoelen zijn bekleed met speciaal leer. Dit leer is behandeld met plantaardige olie uit lijnzaad. Ook is er gebruik gemaakt van duurzame vezels en polyurethaan biolak. De actieradius reikt tot 450 tot 550 kilometer en het vermogen bedraagt 313 pk, waarbij de auto binnen 5,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan versnellen. Tevens zijn er zonnepanelen aangebracht op het dak om de actieradius te vergroten.

Prijsklasse van 45.000 euro of meer

1. Lightyear One

De laatste prijsklasse bevat de zware jongens van het elektrisch rijden, te beginnen met de Lightyear One. Naast zijn epische naam heeft deze auto een kostenplaatje van circa 149.000 euro en beschikt het over een actieradius van 725 kilometer. Qua laadmogelijkheden is opladen mogelijk via een laadpaal, een stopcontact, snelladen en via de aangebrachte zonnecellen.

2. Tesla Cybertruck

Dit nieuwe model van Tesla heeft al de nodige publiciteit gekregen, vanwege zijn onverwoestbare uiterlijk en eigenschappen. De prijs is nog niet bekend, maar het is wel bekend dat de actieradius tussen de 400 en 800 kilometer zal zijn. Het trekgewicht ligt rond de 3500 kilogram.

3. Audi Q4 e-tron Sportback

Ook Audi komt met een nieuw, sportief, elektrisch model, waarvan de prijs eveneens nog onbekend is. De actieradius ligt lager dan de hiervoor genoemde zwaargewichten, namelijk rond de 400 kilometer. De auto lijkt echter wel meer op de al bestaande modellen, maar dan met bredere wielen en een SUV-uiterlijk. Binnen 7,7 uur is de auto helemaal opgeladen met een laadpaal van 22 kW.

4. Byton M-Byte

Deze elektrische auto heeft een iets schappelijkere prijs van rond de 55.000 euro, waarbij je er een actieradius van tussen de 325 en 400 kilometer voor terugkrijgt. Het betreft een elektrische SUV van Chinese komaf met een groot scherm binnenin, waarop diverse functies bestuurd kunnen worden. Het duurt wel meer dan 10 uur voordat de auto helemaal is opgeladen, maar heeft dan een vermogen van 408 pk.

5. Overig

De volgende auto’s binnen deze prijsklasse zullen aankomend jaar ook nog uitkomen:

  • BMW i4: met de keuze uit 2 modellen, de eerste met een actieradius van ongeveer 450 kilometer, de tweede haalt ongeveer 600 kilometer.
  • Nissan Ariya: met een actieradius van ongeveer 440 kilometer.
  • Audi e-tron GT: met een onbekende actieradius.
  • Mercedes-Benz EQA: met een prijs vanaf 49.995 en een nog onbekende actieradius.
  • Audi Q4 e-tron: met een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

Op de Audi e-tron GT na hebben alle bovengenoemde elektrische modellen plaats voor 5 personen.

Of je nou een elektrische auto in de hoogste of in de laagste klasse wilt kopen, een goede verzekering is altijd belangrijk. Kijk op wikiverzekering.nl voor meer informatie over autoverzekering.

Previous «
Next »