Tips om de vijftigjarige leeftijd goed te vieren

  • Menfacts
  • maart 19, 2021
  • Comments Off
vijftigjarige feestje

Wil jij iets leuks bedenken voor iemand die 50 jaar wordt? Dan kun je natuurlijk voor iets standaards gaan, maar er is zoveel meer mogelijk. Natuurlijk moet je altijd een Abraham pop huren om de buurt te laten weten dat de jarige een mijlpaal heeft bereikt. Verder zijn er vele andere dingen die je kunt organiseren. Speel bijvoorbeeld leuke, hilarische stukjes uit het leven na in een toneelstuk. Maak een liedje, wat je zelfs vooraf op kunt nemen met een deel van de gasten, zodat je het als aandenken mee kunt geven.

Je kunt nog iets verder gaan en een leuke video maken, die je op het feest af kunt spelen. Zo kun je ook degenen die onverhoopt niet op het feest kunnen komen, erbij betrekken. Iets wat ten tijde van Corona ook handig kan zijn. Erg leuk voor de jarige, en ook iets wat je nog eens terug kunt kijken. Maar ook een quiz, waarbij je het lekker interactief maakt, kan super leuk zijn. Ben je geen feestbeest of vind je zo’n feestje gewoon te druk of is het gewoon echt niet jouw ding? Of wil je iets organiseren voor een vijftigjarige waarvan je weet dat die niet blij wordt van een enorm feest? Geen probleem, er zijn tegenwoordig heel veel leuke alternatieven, voor grote en kleine groepen. Lees verder voor wat tips!

High tea of High beer

Vooral leuk als je met niet te veel mensen bent en de jarige toch in het middelpunt van de belangstelling wil zetten. Want wat is er leuker en lekkerder dan op het gemak te genieten van een lekker hapje en drankje? Waar de high tea bij iedereen bekend is, zijn er in navolging daarvan ook veel plekken in Nederland waar je een zogenaamde High Beer kunt plannen.

BBQ workshop

Iedereen houdt van lekker eten. Organiseer daarom eens een kookworkshop voor de jarige, of laat een kok komen om hem of haar live het lekkerste eten te maken. Voor de zomermaanden is een BBQ, ook voor grotere groepen, een heerlijk alternatief. Als je ook hier een chef inhuurt die het werk voor je doet, hoef jij nergens naar om te kijken, behalve naar je goed gevulde bord.

Happen & trappen

Het is een concept dat steeds populairder wordt: happen & stappen of happen & trappen. Een mooie wandeling of fietstocht waarbij je onderweg op verschillende plekken ‘aanlegt’ voor een hapje en natuurlijk een drankje. Je kunt een bestaande route kopen of zelf een route uitstippelen. En je hoeft niet bij de horeca te stoppen, je kunt ook bij verschillende gasten een tussenstop maken. Of stippel een route uit langs de plaatsen die iets voor de jarige betekenen, zoals het ouderlijk huis, de basisschool of een andere plek. Naast kleine hapjes kun je er ook kiezen om 4 of 5 langere stops in te plannen, voor een diner met meerdere gangen. Bij stap één het voorgerecht, weer een stukje door voor een amuse, en zo verder. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wijnproeverij / bierproeverij

Vaak het begin van een hilarische middag of avond: huur iemand in die een wijn- of bierproeverij kan geven. Naast dat je van alles leert over de biertjes of wijntjes, de bijpassende hapjes en nog veel meer, is degene die de proeverij geeft vaak een bron van informatie. En natuurlijk hoort bij een officiële proeverij dat de drank netjes wordt uitgespuugd, maar hé, het is jouw feestje dus jij bepaalt. Wat maakt het ook uit dat je op het einde het verschil niet meer proeft tussen wijntjes en biertjes? Als het maar gezellig is!

Previous «
Next »