Daten in tijden van Corona

  • Menfacts
  • november 17, 2020
  • Comments Off
daten in coronatijd

Daten anno 2020 is niet wat het geweest is. Kon je de eerst 2,5 maand van het dystopische jaar 2020 nog naar hartelust swipen op Tinder, Hinge, etc. daarna werd dit een stuk moeilijker. Nou ja, je kon nog steeds swipen natuurlijk, maar als je de Corona regels na wilde leven, werd een date toch moeilijk. We kregen het advies weinig mensen te zien, in je eigen bubble te blijven en zeker geen vreemden te ontmoeten. Er werd geen condoom meer verkocht en de vraag naar Pjur glijmiddel was nog nooit zo laag. Uiterst vervelend natuurlijk, zeker als je als single veel alleen thuis zit. Waar veel singles aan het begin van deze rare tijd nog op zoek gingen naar iemand waar ze mee de lockdown in konden, zien we nu dat er rust is in date-land. Ook de singles onder ons zijn gaan beseffen dat dit wel even duurt en dat we pas op de plaats moeten maken.

Nieuwe manieren om te daten

We zien dan ook dat mensen nieuwe manieren zoeken om te daten en dat zijn dan uiteraard altijd manieren waarbij er afstand is. We zien na de zomer weer een toename in het gebruik van dating apps. Als je daar iemand bent tegengekomen die je wat beter wil leren kennen, dan zul je iets moeten verzinnen waarbij je net wat meer wil doen dan slechts telefoneren. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om iemand te leren kennen, omdat de Corona Crisis ons op dit vlak creatief heeft gemaakt. Als je dan die persoon via een van onderstaande manieren beter hebt leren kennen, kun je alsnog het besluit nemen om elkaar te ontmoeten… en wie weet ga je dan wel samen de quarantaine in.

Samen een film of serie kijken

Een activiteit die veel mensen normaal gesproken op hun eerste date ondernemen is naar de film. Nu is dat op het moment niet mogelijk, maar gelukkig komt Netflix met een oplossing: Netflix Party. Met deze plugin kun je samen een film of tv-serie streamen en ondertussen commentaar geven via een chat. Een leuker idee met je date is om te videobellen. Kun je gewoon vanaf je bank of je bed samen genieten van een foute romcom of bloedstollende thriller – nu al je meest comfortabele date ooit.

Virtuele tours

Je mag dan al wel een week aan het WhatsAppen zijn met je nieuwe vlam, maar hebben jullie eigenlijk wel dezelfde smaak? Onder normale omstandigheden, spreek je misschien na en paar dates bij hem of haar thuis af en dan krijg je een goed idee van waar die persoon van houdt en wat zijn of haar stijl is. Als je alleen maar via de telefoon contact hebt met elkaar is dat natuurlijk anders. Wellicht is het daarom een goed idee even samen een virtuele museum tour te doen, om te ontdekken of jullie smaak overeenkomsten heeft. Duik samen een museum in via Google’s Arts & Culture platform en kom er meteen achter of jullie over meer kunnen praten dan het laatste corona nieuws. 

‚Bezoek’ een concert

Hebben jullie dezelfde muzieksmaak? Dan is een concert bezoeken de perfecte eerste date. Aangezien veel muzikanten met de handen in het haar zitten vanwege de shows die niet door gaan, worden er online allerlei initiatieven ondernomen om toch maar met concerten naar buiten te kunnen treden. Vandaar dat er op het moment keuze genoeg is bij het uitzoeken van een leuk concert waar je samen van kunt genieten. Misschien staan jullie aan het einde van de date zelfs samen virtueel te schuifelen. Of mee te blèren met een power ballad. Als jullie na die date bij elkaar blijven, heb je sowieso een mooi verhaal voor later.

Eten en drinken

Samen een drankje doen of uit eten gaan op je eerste date is iets wat iedereen graag doet. Nu zijn bars en restaurants helaas gesloten… Het alternatief? Wine & dine via FaceTime. Koop allebei hetzelfde lekkere drankje in de supermarkt, steek thuis wat kaarsjes aan en je kunt zomaar een hele romantische eerste date tegemoet gaan. Spreek samen af wat jullie gaan koken, dan kun je meteen aan het gezicht van je date aflezen of je met een ware chef te maken hebt.

Dansen op je digitale date

Mochten jullie alle bovenstaande dates hebben uitgeprobeerd, dan wordt het hoog tijd dat jullie samen een avondje gaan dansen. Geniet samen van een livestream-feestje van je favoriete dj en maak indruk op je date met je imponerende dansmoves. Tussen het dansen door kun je prangende levensvragen als ‘hoe is je relatie met je moeder eigenlijk?’ op je date afvuren over het geluid van de dj-set. Je vrienden nodig je later op de avond uit via de Houseparty app zodat zij hun goedkeuring kunnen geven – zo weet je zeker dat je je quarantaine buddy hebt gevonden.

Previous «
Next »