Trends voor een mannen badkamer

  • Menfacts
  • november 16, 2020
  • Comments Off
donkere badkamer

Je gaat de badkamer renoveren of zelfs compleet verbouwen. De kans is groot dat jij als man weinig invloed hebt gehad over de vorige badkamer. Het is nu tijd om daar verandering in te brengen. Maak van je nieuwe badkamer een mannen badkamer of verwerk op zijn minst wat elementen die jij mooi vindt.

Warme kleuren en materialen

Veel mannen vinden donkere kleuren mooi en dit wordt ervaren als stoer. 2020 is het jaar van donkere en warme kleuren dus dat komt goed uit. Daarnaast is het vrij makkelijk om te combineren met deze kleuren dus geen zorgen dat de badkamer geen stijl heeft.

Donkerder dan zwart kan niet. Zwart is een kleur wat veel gebruikt wordt in elementen van badkamer producten. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine of een inloopdouche waarbij het profiel zwart is. Dit geeft een mooie luxe uitstraling aan het geheel.

Maak de doucheruimte af met een douchekraan en regendouche in zwart. Douchewanden zijn standaard gemaakt van doorzichtig glas. Het is mogelijk om nog meer zwart toe te passen en de douchewand te nemen in rookglas of een matte strook in een zwarte kleur.

Zwarte badkamermeubel

Naast de doucheruimte is het badkamermeubel zeer geschikt om zwarte elementen door te voeren. Denk aan de handvaten of enkel het frontje. Of neem een betonnen waskom voor een extra ruw en stoer effect. Maak het geheel af met een zwarte wastafelkraan.

We hebben het hier over zwarte elementen. Deze zorgen voor een mooi contrast op een lichtere kleur. Combineer dit bijvoorbeeld met een witte wastafelblad of een witte wastafel. Hierdoor krijg je een moderne uitstraling.

Uiteraard kan je een compleet zwart badkamermeubel nemen. De gehele onderkast is zwart en dit kan je verder doortrekken. Als dat is wat je wilt dan moet je daar voor gaan. Bij Maxaro heb je ontzettend veel keuze om jouw ideale badkamermeubel samen te stellen.

Neem grote badkamertegels

De badkamertegels worden steeds groter. 60×60 cm tegels is heel normaal tegenwoordig. Het voordeel van dit formaat is dat de ruimte groter lijkt doordat er minder voegen nodig zijn en dit oogt rustiger. Daarnaast betekend minder voegen ook minder schoonmaken. Voegen schoonmaken is namelijk het lastigste van de badkamervloer.

Techniek in de badkamer

Techniek en gadgets is echt iets voor mannen. We zien dit weinig terug in de badkamer helaas maar het is wel degelijk mogelijk. Er zijn al systemen waarbij je het bad kan laten vollopen met je mobiele telefoon. Dat bespaart je een hoop tijd. Wanneer je een dag keihard hebt gewerkt is dit ideaal.

Previous «
Next »