• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Als je een mooie baard wil laten staan, dien je deze erg goed te verzorgen

Als je een mooie baard wil laten staan, dien je deze erg goed te verzorgen

  • Menfacts
  • november 16, 2020
  • Comments Off
baardentrends

Wie dacht dat het laten groeien van een baard een tijdelijke trend zou zijn, komt toch bedrogen uit. Waar de eerste volgroeide baarden een jaar of vijf geleden in het straatbeeld verschenen, blijkt dat gezicht bedekkend haar toch uitermate populair is gebleven en meer is gebleken dan een kortstondige hype. Vandaag de dag is een goed onderhouden baard bijna een soort statussymbool en heuse baarden clubs zien een gestaag toenemend aantal leden. Elk jaar zijn er bepaald trends op het gebied van baarden, zo schreven we eerder ook al over de baardentrends van 2019

Het is dan ook niet verwonderlijk te noemen dat ook speciaalzaken gericht op baarden fans steeds meer in het straatbeeld zijn verschenen. Waar je voorheen naar de kapper ging om een frisse nieuwe look aan te meten, zul je als baard fan tegenwoordig vaker bij de barbier binnen stappen om jouw trotse baard eens goed te laten behandelen. Want een goede baard heeft een goede verzorging nodig en wat is er beter dan een expert aan de slag te laten gaan met een goede baard om deze er optimaal uit te laten zien. Het is daarom zeker aan te bevelen om met de nodige regelmaat plaats te nemen in de stoel van de barbier, niet alleen voor het juiste onderhoud, maar ook om de nodige trucs te leren om je baard goed te verzorgen.

Een goede baard wordt onderdeel van je persoonlijkheid

Geen baard is natuurlijk hetzelfde en daarom geldt dat ook iedere baard een speciale verzorging nodig heeft. Als je een baard laat groeien wil je natuurlijk dat deze er goed uitziet en een goede aanvulling is op jouw persoonlijkheid. Een van de belangrijkste aspecten als je een goede baard wil, is dat je geduld moet hebben. Het heeft namelijk geen zin om reeds met een baard van drie weken te verwachten dat je daar al een goede vorm in kunt brengen. Voordat je kunt beginnen met het trimmen en vormgeven van je baard, dien je deze eerst zeker een maand of drie te laten groeien. 

Een degelijke baardtrimmer mag dan ook niet ontbreken in de badkamer, als jij je baard er goed en verzorgd uit wilt laten zien. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende merken en modellen baardtrimmers te verkrijgen, maar het kan nooit kwaad om je eens goed te verdiepen in welke baardtrimmers de beste reviews krijgen. Check bestenu voor een goed overzicht van welke baardtrimmers vandaag de dag als beste uit de test komen. 

Kies juiste verzorgingsproducten om jouw baard er altijd tip top uit te laten zien

Naast een gedegen baardtrimmer kan het verder ook geen kwaad om jezelf eens te verdiepen in de verschillende soorten verzorgingsproducten die er op de markt zijn voor baarden. Goede baardolie en balsem mogen niet ontbreken en bovendien kan het nooit kwaad om jezelf ervan te verzekeren dat je ook je huid onder de baard op de juiste wijze hydrateert. Een gezonde baard is goed gehydrateerd, dus je dient er zeker van te zijn dat je weet hoe je je baard dient te bevochtigen.

Previous «
Next »