• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Op zoek naar een stoere, kwalitatieve houtkachel? Kies een Dik Geurts!

Op zoek naar een stoere, kwalitatieve houtkachel? Kies een Dik Geurts!

  • Menfacts
  • november 13, 2020
  • Comments Off
open haard

In het begin van de 20e eeuw hadden miljoenen huishoudens wereldwijd houtkachels. Ze zijn tegenwoordig lang niet zo meer standaard terug te vinden in ieder interieur, maar we denken dat ze dat wel zouden moeten zijn. Niet de ouderwetse houtkachel, maar de superstrakke, moderne. Wie wil er niet wat in essentie een warmtevullende metalen sculptuur in huis is? Zoek je naar een stoere, kwalitatieve houtkachel? Kies dan voor een een Dik Geurts!

Waar moet je op letten voordat je een houtkachel van Dik Geurts gaat kopen?

Voordat we bij het leuke gedeelte komen – het uitzoeken van het nieuwe ontwerp voor in jouw interieur – moeten we vermelden dat houtkachels ook bekeken moeten worden vanuit praktisch oogpunt. Als je er eenmaal een hebt gekocht, is het installeren in feite gewoon timmerwerk. Om je houtkachel veilig en goed te kunnen installeren, heb je de uitlaatpijp of schoorsteen nodig, die via het dak of de zijkant van het huis naar buiten gaat.

Aan ieder detail voor een veilige houtkachel is gedacht

En een paar laatste dingen met betrekking tot veiligheid: houd er rekening mee dat als de kachel op de vloer staat, er een steen of een ander onbrandbaar oppervlak onder moet zitten en een vonkwerend scherm ervoor als er geen deur is. Gelukkig hoef je je hier niet druk over te maken als je een houtkachel van Dik Geurts gaat kopen. De kachels zijn voorzien van een groot glazen paneel, zodat je de vlammen zo goed mogelijk ziet. Ook is er voldoende ruimte voor het opbergen van houten blokken, waardoor je de sfeer van je interieur direct naar een hoger niveau tilt.

Een klassiek houtkachel met een moderne twist

Of je nu een statig jaren ’30 huis hebt of net de sleutels hebt gekregen van een nieuwbouwwoning, voor iedere stijl huis is er een passende houtkachel te verkrijgen. De designs uit de collectie van Dik Geurts kunnen het beste omschreven worden als klassiek met een moderne twist. Het donkere frame geeft een stoer en robuust uiterlijk en je hebt de keuze uit diverse soorten designs. Denk hierbij aan strak en klinisch of juist landelijk met vele kleine details. Wat je smaak ook is, er is altijd wel een passend model te koop.

Blaas warm leven in je interieur

Houtkachels zijn niet alleen meer bestemd voor oude hutten in het bos, het tijdloze en energiezuinige verwarmingssysteem heeft in de afgelopen jaren ook zijn intrede gedaan in de moderne woning. Er is veel vooruitgang geboekt in de technologie van de houtkachel en de moderne ontwerpen van Dik Geurts branden niet alleen veel schoner en efficiënter dan oudere conventionele kachels, maar het zicht op het vuur is gewoon spectaculair. Benieuwd geraakt naar wat voor mogelijkheden en zoal zijn? Bekijk gerust eens het assortiment op de website. Installeert Droomkachels binnenkort ook een fraaie houtkachel van dit merk bij jou in je interieur?

Previous «
Next »